Λονδίνο – Μέι: Δεν επέλεξαν τυχαία το σημείο της επίθεσης

Πρώτη δημοσίευση: 23:18:49
Tελευταία ενημέρωση:08:23:49

Οι τελευταίες πληροφορίες από το μακελειό  που σημειώθηκε στις 22 Μαρτίου 2017 στη βρετανική πρωτεύουσα κάνουν λόγο για με πέντε νεκρούς, μεταξύ των οποίων ένας αστυνομικός .

Ο δράστης παρέσυρε με το αυτοκίνητό του δεκάδες ανυποψίαστους πεζούς (τουλάχιστον 40 οι τραυματίες) και μαχαίρωσε τον αστυνομικό πριν πέσει νεκρός από αστυνομικά πυρά. Η αστυνομία έχει ταυτοποιήσει τον δράστη αλλά αρνήθηκε να τον κατονομάσει ενώ θεωρεί πως έκανε την επίθεση (πανομοιότυπη με εκείνες της Νίκαιας και του Βερολίνου) εμπνευσμένος από τους τζιχαντιστές.

Μετά τη διπλή επίθεση στο Λονδίνο,  μεγάλη κινητοποίηση της αστυνομίας προκάλεσε ανησυχία στη βρετανική πρωτεύουσα.

Να υπενθυμίσουμε πως το μεσημέρι της Τετάρτης, 22.03.2017 μεταδόθηκε η είδηση πως σημειώθηκαν πυροβολισμοί στο βρετανικό Κοινοβούλιο. Λίγο αργότερα έγινε γνωστό πως ένα όχημα παρέσυρε τουλάχιστον 12 ανθρώπους, ωστόσο λίγες ώρες αργότερα η βρετανική Αστυνομία ανακοίνωσε πως τα δύο περιστατικά συνδέονταν, με τον δράστη των δύο επιθέσεων να είναι ο ίδιος άνθρωπος.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsit.gr

Μαχαίρωσε έναν αστυνομικό, ο οποίος υπέκυψε στα τραύματά του και στη συνέχεια έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά, έχοντας όμως προλάβει να σκοτώσει δύο ακόμη ανθρώπους. Οι τραυματίες είναι τουλάχιστον 20, αρκετοί εκ των οποίων σε κρίσιμη κατάσταση.

 Τι είπε η Τερέζα Μέι στο διάγγελμα

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας, αρχικά επαίνεσε τους άνδρες της αστυνομίας και της ασφάλειας για την γενναιότητα τους και στη συνέχεια απέτισε φόρο στον νεκρό αστυνομικό, ο οποίος έπεσε θύμα του δράστη με το μαχαίρι, έξω από το βρετανικό κοινοβούλιο.

Στη συνέχεια είπε πως δεν ήταν τυχαίο το γεγονός ότι ο δράστης επέλεξε να επιτεθεί έξω από το βρετανικό κοινοβούλιο, που υπηρετεί τη Δημοκρατία, την Ελευθερία και τη Δικαιοσύνη. Τόνισε, πως γι’ αυτό αποτελεί στόχο όσων δεν ασπάζονται αυτές τις αξίες και επισήμανε πως οποιαδήποτε προσπάθεια να «κατατροπώσουν» αυτές τις αξίες μέσα από τη βία και την τρομοκρατία, θα αποτύχει.

Η Μέι ολοκλήρωσε το διάγγελμα της, λέγοντας πως αύριο, Πέμπτη, το κοινοβούλιο θα λειτουργήσει κανονικά.

Λίγες ώρες μετά το μακελειό στο βρετανικό Κοινοβούλιο, τι βρετανικό Channel 4 μετέδωσε πως ο δράστης της επίθεσης ήταν ο βρετανός υπήκοος, από Τζαμαϊκανούς γονείς, Abu Izzadeen.

Πολλά και έγκυρα διεθνή ΜΜΕ έσπευσαν να αναπαράγουν την είδηση, κάνοντας λόγο για «ιεροκήρυκα μίσους» και δημοσιεύοντας τις φωτογραφίες του, ωστόσο η είδηση αποδεικνύεται πως δεν ισχύει, αφού νέες πληροφορίες αναφέρουν πως ο συγκεκριμένος άνδρας βρίσκεται στη φυλακή, όπου εκτίει ποινή κάθειρξης!

Ο δικηγόρος του Izzadeen μίλησε στο ABC και τόνισε πως ο πελάτης του βρίσκεται στη φυλακή και ως εκ τούτου δεν θα μπορούσε να είναι ο δράστης.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsit.gr


Ακόμα: Τρομοκρατία και Ευρωπαϊκή Ασφάλεια – «Δεν υπάρχουν αεροστεγή κράτη»