Λόιντ Όστιν: Η Ρωσία προωθείται – Πρέπει να μπει φρένο στον Πούτιν

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Λόιντ Όστιν, δεν «μάσησε τα λόγια του» αναφερόμενος στην Ουκρανία και την πρόσφατη επίθεση που εξαπέλυσε ο ρωσικός στρατός στο Χάρκοβο και όχι μόνο.

Ο Όστιν ανέφερε πως ο ρωσικός στρατός προωθείται στο ουκρανικό έδαφος και εμμέσως αναγνώρισε πως μέρος της ευθύνης γι αυτό το γεγονός οφείλεται στην καθυστέρηση της αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία, υποσχόμενος εξομάλυνση της εφοδιαστικής αλυσίδας.

«Οι εισβολείς του Πούτιν εξαπέλυσαν άλλη μια επίθεση σε κυρίαρχο ουκρανικό έδαφος. Οι δυνάμεις του Κρεμλίνου θα προσπαθήσουν να κάνουν περαιτέρω προόδους τις επόμενες εβδομάδες – και θα προσπαθήσουν να χαράξουν μια ζώνη ασφαλείας κατά μήκος των ουκρανικών συνόρων», είπε ο Αμερικανός ΥΠΑΜ.

«Θα συνεχίσουμε να εγκρίνουμε σημαντικά πακέτα βοήθειας ασφαλείας για την Ουκρανία. Και θα δείτε μια σταθερή ροή βοήθειας των ΗΠΑ προς την Ουκρανία κάθε εβδομάδα», δεσμεύτηκε ο Όστιν.

Εκτιμώντας πως οι εβδομάδες και οι μήνες που έρχονται «θα είναι κρίσιμοι», ο Όστιν κατηγόρησε την Ρωσία και τον Βλαντιμίρ Πούτιν ότι «εντείνει τους βομβαρδισμούς του κατά της Ουκρανίας, χρησιμοποιώντας ρωσικούς πυραύλους και ιρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη για να χτυπήσει περισσότερους στόχους αμάχων σε όλη την επικράτεια της Ουκρανίας», τονίζοντας πως πρέπει να μπει ένα φρένο στα σχέδια του Κρεμλίνου.