Λιβύη: Μισθοφόροι από τη Συρία στήνουν στρατόπεδο εκπαίδευσης πριν τη μεγάλη μάχη – Βίντεο ντοκουμέντο

Ο εκπρόσωπος του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA), Στρατηγός Ahmed Al-Mesmari, έδωσε στη δημοσιότητα την Τρίτη το πρωί, ένα βίντεο που -όπως υποστηρίζει- τεκμηριώνει την παρουσία των μελών της «Ταξιαρχίας του Σουλτάνου Μουράτ» των ανταρτών της Συρίας στο στρατόπεδο Yarmouk στη Λιβύη.

Ο Al-Mesmari ανέφερε πως η Συριακή Ταξιαρχία Σουλτάν Μουράτ, η οποία συνδέεται ευθέως με την Τουρκία, δημιουργεί ένα στρατόπεδο στην πρωτεύουσα της Λιβύης, Τρίπολη, για να εκπαιδεύσει ομάδες μισθοφόρων.

«Οι μισθοφόροι μεταφέρθηκαν βιαστικά από τη Συρία στη Λιβύη χωρίς επαρκή εκπαίδευση για να αντικαταστήσουν τους έμπειρους μαχητές που έφτασαν, προετοιμάστηκαν και κινητοποιήθηκαν στα μέτωπα της Σύρτης και την Αλ Τζούφρα», πρόσθεσε ο Mesmari.

Όπως μεταδίδει το δίκτυο Al Masdar News, ο Mesmari είπε ακόμη πως στην Λιβύη βρίσκεται σε εξέλιξη ένα σχέδιο που στοχεύει στην κινητοποίηση 15.000 μισθοφόρων από τη Συρία, οι οποίοι είναι γνωστοί ως Al-Iqtahamiban (Ειδικές Δυνάμεις) που συνδέονται με την Jabhat Al-Nusra».

Προηγουμένως, η Διεύθυνση Στρατιωτικών Πληροφοριών του Εθνικού Στρατού στη Λιβύη ανακοίνωσε ότι ο ηγέτης του τμήματος Σουλτάν Μουράτ, Αμπού Χαμμούτ αλ-Αζίζι, σκοτώθηκε τον Μάιο σε συγκρούσεις στην πρωτεύουσα της Λιβύης.

Πηγή: Al-Masdar News