Λιβύη: Αιφνιδιαστική επίσκεψη Τσαβούσογλου και Καλίν στην Τρίπολη – Συνάντηση με τον Σάρατζ (pics)

Αφού ανέβαλε την προγραμματισμένη συνάντηση με τον Ιταλό ΥΠΕΞ, ο Τσαβούσογλου, μαζί με τον εκπρόσωπο και δεξί χέρι του Ερντογάν, Ιμπραΐμ Καλίν, αλλά και πλήθος Τούρκων αξιωματούχων, βρέθηκαν στη Λιβύη.

Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης στη Λιβύη βρίσκονται αυτή τη στιγμή πολλοί Τούρκοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι αλλά και άνθρωποι των μυστικών υπηρεσιών του Ερντογάν, καθώς έχει προγραμματιστεί ένα «συμβούλιο» με τον Σάρατζ και την Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (GNA).

Μεταξύ των υψηλόβαθμων Τούρκων «καλεσμένων» είναι ο υπουργός Οικονομικών και γαμπρός του Ερντογάν, Μπεράτ Αλμπαϊράκ, καθώς και ο επικεφαλής της ΜİΤ, Χακάν Φιντάν.

Από αναβολή σε αναβολή

Ο Ιταλός ΥΠΕΞ έπρεπε να συναντηθεί σήμερα με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου στις 12.30 τοπική ώρα, για να συζητήσουν διμερή θέματα, την σχέση ΕΕ- Τουρκίας, την αντιμετώπιση του κορονοϊού αλλά και τις εξελίξεις στην Λιβύη.

Επίσης είχε προγραμματισθεί κοινή συνέντευξη τύπου των δύο ΥΠΕΞ μετά την λήξη της συνομιλίας τους.

Ιταλικά Μέσα Ενημέρωσης από το πρωί κατηγορούν την Τουρκία για «αιφνίδια αλλαγή του προγράμματος του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών». Η συνάντηση των δύο Υπουργών θα γίνει σε δύο μέρες από σήμερα (17/06/2020).

Υπενθυμίζεται πως στις 14/6/2020 αναβλήθηκε αιφνιδιαστικά η επίσκεψη των υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας της Ρωσίας στην Τουρκία.

Η αναβολή αυτή, σε συνδυασμό με την οξύτατη επίθεση του Εμανουέλ Μακρόν κατά της τουρκικής εμπλοκής στη Λιβύη, έδωσε τροφή σε σενάρια για «άξονα» Ρωσίας – Γαλλίας με «μέτωπο» την Τουρκία.