Λίβανος: Τρεις Ισραηλινοί στρατιώτες τραυματίστηκαν από φίλια πυρά – Νέα επίθεση της Χεζμπολάχ με drones

O ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα, Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024, ότι τέσσερις στρατιώτες τραυματίστηκαν σοβαρά στις μάχες με τη Χεζμπολάχ στο Λίβανο χθες και ένας στρατιώτης τραυματίστηκε σοβαρά σε μάχη στη Λωρίδα της Γάζας.

Στον Λίβανο, τρεις στρατιώτες από την επίλεκτη μονάδα Maglan τραυματίστηκαν όταν χτυπήθηκαν κατά λάθος από οβίδα που εκτοξεύτηκε από ισραηλινό τανκ.

Από την άλλη, η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι εξαπέλυσε τα ξημερώματα μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον στρατιωτών στην πόλη Σαφέντ, στο βόρειο Ισραήλ.

Σε ανακοίνωσή του, το λιβανέζικο ένοπλο κίνημα τόνισε ότι αυτή η επίθεση που είχε στόχο «συγκεντρώσεις στρατιωτών» στην πόλη έγινε «ως απάντηση στις επιθέσεις του ισραηλινού εχθρού στα χωριά» του νότιου Λιβάνου.

IDF: «1.500 τρομοκράτες της Χεζμπολάχ έχουν εξουδετερωθεί»

Ο αρχηγός του επιτελείου των IDF, Χέρτζι Χαλεβί, δήλωσε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν σκοτώσει περίπου 1.500 στελέχη της Χεζμπολάχ μέχρι στιγμής από τότε που το Ισραήλ ενίσχυσε την επίθεσή του στο νότιο Λίβανο.

«Είμαστε πολύ αποφασισμένοι να την χτυπήσουμε όσο πιο σκληρά γίνεται», τονίζει ο Χαλεβί, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του σε στρατεύματα στο νότιο Λίβανο.

«Η Χεζμπολάχ κρύβει θύματα, κρύβει νεκρούς διοικητές. Υπολογίζουμε ότι έχουμε σκοτώσει περίπου 1.500 στελέχη της Χεζμπολάχ και οι εκτιμήσεις μας είναι συντηρητικές, φαντάζομαι ότι υπάρχουν και άλλα που δεν γνωρίζουμε από δεκάδες χτυπήματα».

Ο Ισραηλινός στρατηγός ανέφερε επίσης ότι πολλοί μαχητές της λιβανέζικης οργάνωσης παραδίνονται. «Αυτό λέει πολλά για το ηθικό τους και το επίπεδο μάχης».

Πηγές: Times of Israel, ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου Reuters