Λίβανος: Το Ισραήλ χτύπησε το κύριο αρχηγείο της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό [vids]

REUTERS/Emilie Madi

Ο ισραηλινός στρατός εξαπέλυσε νέα αεροπορικά διαδοχικά πλήγματα στα νότια προάστια της Βηρυτού σήμερα, μετέδωσε το λιβανικό πρακτορείο ειδήσεων και το τηλεοπτικό δίκτυο της Χεζμπολάχ, Al Manar, με στόχο υποδομές της Χεζμπολάχ.

Το Al Manar μετέδωσε ότι τέσσερα κτίρια καταστράφησαν από τις επιδρομές, οι οποίες έγιναν περίπου στις 18:30.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι ακούγονται πολλαπλές ισχυρές εκρήξεις στην πόλη και ένα τεράστιο σύννεδο καπνού έχει υψωθεί.

Ο εκπρόσωπος του Ισραηλινού Στρατού Αντιναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι δήλωσε ότι η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία έπληξε το κύριο αρχηγείο της Χεζμπολάχ στην πρωτεύουσα του Λιβάνου.

REUTERS/Mohamed Azakir

Ο Χαγκάρι υποστήριξε ότι το κέντρο χτίστηκε κάτω από κτίρια πολιτών στο προάστιο Νταχίγιε, ένα γνωστό προπύργιο της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό.

Tα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι στόχος της επίθεσης στα κεντρικά της οργάνωσης ήτνα ο ηγέτης της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα. Ωστόσο, ο εκπρόσωπος των IDF δεν έκανε καμία αναφορά στον Ναρσάλα και είναι άγνωστο αν βρισκόταν στις υπόγειες αυτές υποδομές την ώρα της επίθεσης.

Βίντεο από τα μέσα ενημέρωσης του Λιβάνου και από τα social media δείχνουν το πλήγμα που κατάφεραν οι ισραηλινές δυνάμεις στη λιβανική οργάνωση.

Με πληροφορίες από: Times of Israel, ΑΠΕ – ΜΠΕ