Λίβανος: Τέσσερις νεκροί από ισραηλινό βομβαρδισμό – Ανταλλαγή πυρών ανάμεσα σε IDF και Χεζμπολάχ

Πρώτη ενημέρωση 16.43

Δεύτερη ενημέρωση 18.09

Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα από ισραηλινό βομβαρδισμό στον νότιο Λίβανο, κοντά στο χωριό Αλμα αλ Σάαμπ, ανέφεραν λιβανέζικες πηγές ασφαλείας. Oι IDF αναφέρουν ότι ανταλλάσουν πυρά με ενόπλους της Χεζμπολάχ κατά μήκος των συνόρων.

Η σιιτική ένοπλη οργάνωση του Λιβάνου, Χεζμπολάχ ανακοίνωσε σήμερα ότι τέσσερις μαχητές της σκοτώθηκαν στο νότιο Λίβανο, ανεβάζοντας σε εννέα τον αριθμό των μελών του κινήματος που έχουν σκοτωθεί από την κλιμάκωση της έντασης στα σύνορα με το Ισραήλ.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ότι σκότωσε τέσσερις επιτιθέμενους που αποπειράθηκαν να διεισδύσουν στη χώρα από τον Λίβανο. Σε ανακοίνωσή του, ο στρατός τόνισε ότι Ισραηλινοί στρατιώτες «εντόπισαν μια ομάδα τρομοκρατών που αποπειράθηκε να διεισδύσει μέσω του φράκτη ασφαλείας από τον Λίβανο και να τοποθετήσει εκρηκτικό μηχανισμό», προσθέτοντας ότι «τέσσερις τρομοκράτες» σκοτώθηκαν.

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) ανακοίνωσαν νωρίτερα σήμερα ότι δύο αντιαρματικοί πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από το λιβανέζικο έδαφος. Αργότερα, ακόμη αντιαρματικοί πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από τον Λίβανο στα σύνορα, κοντά στο κιμπούτζ Γιφτάχ.

Επιπλέον, αρκετές ακόμη θέσεις του στρατού κατά μήκος των συνόρων δέχθηκαν επίθεση από ένοπλους, λένε οι IDF.

Ο Ισραηλινός Στρατός ανέφερε ότι απαντά με πυρά πυροβολικού εναντίον θέσεων της Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο.

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις επιβεβαιώνουν ότι δύο έφεδροι τραυματίστηκαν σε επίθεση με κατευθυνόμενους αντιαρματικούς πυραύλους από τον Λίβανο στη βόρεια πόλη Μετούλα νωρίτερα σήμερα.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε η τρομοκρατική οργάνωση Χεζμπολάχ. Ο ένας έφεδρος βρίσκεται σε μέτρια κατάσταση και ο δεύτερος τραυματίστηκε ελαφρά. Ένας Ισραηλινός πολίτης τραυματίστηκε επίσης ελαφρά στην επίθεση.

Με πληροφορίες από: AΠΕ – ΜΠΕ, Times of Israel / Φωτογραφία αρχείου Reuters