Λίβανος: Η πρεσβεία των ΗΠΑ καλεί τους Αμερικανούς πολίτες να εγκαταλείψουν «τώρα» την χώρα

REUTERS/Amr Abdallah Dalsh

Η πρεσβεία των ΗΠΑ στον Λίβανο κάλεσε και πάλι τους Αμερικανούς πολίτες να εγκαταλείψουν τη χώρα άμεσα, με την επόμενη διαθέσιμη πτήση.

Στην ανακοίνωση της πρεσβείας των ΗΠΑ σημειώνεται ότι οι πρόσθετες πτήσεις, τις οποίες οργανώνει η πρεσβεία για τους Αμερικανούς που θέλουν να φύγουν από τη Βηρυτό, «δεν θα συνεχιστούν επ’ άπειρον».

«Από τα τέλη Σεπτεμβρίου, η κυβέρνηση των ΗΠΑ προσέθεσε χιλιάδες θέσεις στις πτήσεις με επιπλέον χωρητικότητα για να φιλοξενήσει πολίτες των ΗΠΑ και τα μέλη των οικογενειών τους. Μεγάλο μέρος αυτής της χωρητικότητας έχει μείνει αχρησιμοποίητο. Αυτές οι πρόσθετες πτήσεις δεν θα συνεχιστούν επ’ αόριστον», αναφέρεται.

Η πρεσβεία πρόσθεσε ότι όσοι επιλέγουν να μην αναχωρήσουν τώρα «δεν πρέπει να βασίζονται στην κυβέρνηση των ΗΠΑ για υποβοηθούμενη αναχώρηση ή εκκένωση εάν η κατάσταση στη χώρα επιδεινωθεί περαιτέρω».

Την ίδια ώρα, το Ισραήλ εξαπολύει αεροπορικές επιδρομές σε βόρειες, κεντρικές και νότιες περιοχές του Λιβάνου, στη Βηρυτό, ενώ συνεχίζεται και η χερσαία επιχείρηση. Η Χεζμπολάχ από την μεριά της ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει εμπλακεί σε «σφοδρές μάχες» απέναντι στον ισραηλινό στρατό με «όλων των ειδών αυτόματα όπλα, ρουκέτες και πυροβολικό» σε ένα χωριό του νοτίου Λιβάνου.

Η Χεζμπολάχ είπε επίσης ότι «έθεσε στο στόχαστρο ισραηλινό όχημα μεταφοράς στρατιωτών με έναν τηλεκατευθυνόμενο πύραυλο προκαλώντας πυρκαγιά», άλλους Ισραηλινούς στρατιώτες σε ένα άλλο χωριό κοντά στα σύνορα και εκτόξευσε ρουκέτες στο βόρειο Ισραήλ.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου Reuters