Λίβανος: Νέο ισραηλινό πλήγμα στη Βηρυτό – Στόχος εγκαταστάσεις της υπηρεσίας πληροφοριών της Χεζμπολάχ [vid]

REUTERS/Abdelaziz Boumzar

Τρεις νέες ισραηλινές επιδρομές έπληξαν σήμερα το μεσημέρι τα νότια προάστια της Βηρυτού, προπύργιο της Χεζμπολάχ, μετά από μια νύχτα έντονων ισραηλινών βομβαρδισμών, μετέδωσε το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων του Λιβάνου.

«Εχθρικά αεροπλάνα εξαπέλυσαν τρία πλήγματα στα νότια προάστια της Βηρυτού», σύμφωνα το πρακτορείο. Ισραηλινοί και λιβανικοί λογαριασμοί στο Χ (πρώην twitter), αναφέρουν ότι το κτίριο που χτυπήθηκε ήταν το κέντρο επικοινωνιών της Χεζμπολάχ.

Δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου είδε στήλες καπνού να υψώνονται από την πληγείσα περιοχή.

Το λιβανέζικο πρακτορείο Al-Mayadeed υποστηρίζει ότι οι επιδρομές είχαν στόχο το γραφείο δημοσίων σχέσεων της Χεζμπολάχ, όπως αναφέρει η Jerusalem Post.

Όπως ανακοίνωσε λίγο αργότερα ο ισραηλινός στρατός, βομβάρδισε κτίρια στη Βηρυτό που η Χεζμπολάχ χρησιμοποιούσε ως εγκαταστάσεις μυστικών πληροφοριών και επικοινωνιών.

Οι στόχοι περιελάμβαναν εργαζόμενους στο τμήμα μυστικών υπηρεσιών, εξοπλισμό παρακολούθησης, αρχηγεία και άλλες υποδομές.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, το Ισραήλ «ισοπέδωσε» το κέντρο της πολιτικής προστασίας της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό. Οι λιβανικές αρχές κάνουν λόγο για 6 νεκρούς, οι οποίοι ήταν γιατροί.

Με πληροφορίες από: Jerusalem Post, ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία Reuters