Λίβανος: Δύο κυανόκρανοι της UNIFIL τραυματίστηκαν από ισραηλινά πυρά – Η Χεζμπολάχ λέει ότι κατέστρεψε ισραηλινό άρμα μάχης

Την ώρα που το Ισραήλ συνεχίζει τις επιχειρήσεις του εναντίον της Χεζμπολάχ στον Λίβανο, η UNIFIL ανακοίνωσε ότι δύο κυανόκρανοι τραυματίστηκαν από πυρά ισραηλινού άρματος μάχης.

Η έδρα της ειρηνευτικής δύναμης των Ηνωμένων Εθνών και κοντινές της θέσεις στο νότιο Λίβανο επλήγησαν κατ’ επανάληψη εν μέσω πρόσφατης κλιμάκωσης κατά μήκος της Μπλε Γραμμής, όπως ανέφερε σήμερα σε ανακοίνωση η UNIFIL.

Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε νωρίτερα ότι κατέστρεψε ισραηλινό τεθωρακισμένο με κατευθυνόμενους πυραύλους που κινείτο προς τη συνοριακή περιοχή της Ρας αλ-Νακούρα, πριν επιτεθεί σε ισραηλινή δύναμη με ομοβροντία πυραύλων ενώ εκείνη προσπαθούσε να αποσύρει τραυματισμένους στρατιώτες από την περιοχή.

Το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου επεσήμανε ότι η νυχτερινή επίθεση του Ισραήλ έπληξε κτίριο της πολιτικής προστασίας στο χωριό Νταρντεγκάιγια, περίπου 10 χιλιόμετρα από τη μεθόριο, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν πέντε διασώστες.

Το Ισραήλ στο μεταξύ ανακοίνωσε σήμερα ότι ένας ακόμη στρατιώτης του, ο δωδέκατος, σκοτώθηκε στις χερσαίες επιχειρήσεις στον Λίβανο.

Ο ισραηλινός στρατός επεσήμανε ότι πλήγματά του στη διάρκεια της νύκτας και τη χθεσινή ημέρα στοχοθέτησαν εγκαταστάσεις αποθήκευσης όπλων στα νότια προάστια της Βηρυτού και στον νότιο Λίβανο. Διευκρίνισε ότι διεξάγει «περιορισμένες επιχειρήσεις» εναντίον της Χεζμπολάχ στον νότιο Λίβανο και ότι από χθες έχει στοχοθετήσει «περισσότερες από 110 θέσεις» του κινήματος.

Πηγές: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters, AFP / Φωτογραφία αρχείου Reuters