Λίβανος: Αναφορές για τραυματισμένους δημοσιογράφους από ισραηλινά πυρά – Νεκρός ένας οπερατέρ του Reuters

Δημοσιογράφοι τραυματίστηκαν σήμερα το βράδυ κατά τη διάρκεια βομβαρδισμών από το Ισραήλ στο νότιο Λίβανο, ανέφερε ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκεται στο σημείο.

Ρουκέτες έπεσαν σε μια περιοχή όπου ήταν παρούσα μια ομάδα δημοσιογράφων από τουλάχιστον τρία διαφορετικά μέσα ενημέρωσης, στο χωριό Άλμα ελ Τσάαμπ, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα Λιβάνου-Ισραήλ.

«Η ομάδα μας χωρίστηκε και κάποιοι πήγαν σε ένα σημείο με θέα το τοπίο στη μεριά του Λιβάνου. Ήταν συνάδελφοι από το Al Jazeera, από το Reuters, το AFP. Φαίνεται ότι μια αντιαρματική οβίδα τους χτύπησε κατευθείαν», αναφέρει ανταποκριτής του Al Jazeera.

«Η ομάδα ήταν ξεκάθαρη, όλοι φορούσαν κράνη και τζάκετ ασφαλείας με την ένδειξη «Τύπος». Βρίσκονταν σε ανοιχτό χώρο. Ήταν σε ένα λόφο, ήταν ανοιχτό σε όλους να το δουν. Όποιος παρακολουθεί, παρατηρεί, μπορεί να δει και να ξέρει ότι αυτοί ήταν δημοσιογράφοι. Δύο από τους συναδέλφους μας είναι στο νοσοκομείο. Άλλος ένας συνάδελφος, πολύ αγαπητός φίλος, έχασε τη ζωή του», υποστηρίζει ο δημοσιογράφος.

Μια επίθεση από το λιβανέζικο έδαφος κατά θέσεων του ισραηλινού στρατού κλιμάκωσε τη κατάσταση στα βόρεια σύνορα του Ισραήλ.

Νεκρός οπερατέρ του Reuters

Οι ισραηλινές δυνάμεις απάντησαν με πυρά πυροβολικού προς τον Λίβανο στην περιοχή, τόνισε ο στρατός, ενώ συνεχίζουν να χτυπούν και θέσεις της Χεζμπολάχ. Πηγές από τις λιβανέζικες δυνάμεις ασφαλείας ανέφεραν για ισραηλινούς βομβαρδισμούς εναντίον ενός φυλακίου του λιβανέζικου στρατού στο νότιο Λίβανο.

Σύμφωνα με πληροφορίες που κυκλοφορούν στα διεθνή ΜΜΕ, ο Issam Abdullah είναι ο νεκρός δημοσιογράφος και οπερατέρ του Reuters.

«Αναζητούμε επειγόντως περισσότερες πληροφορίες, συνεργαζόμαστε με τις αρχές της περιοχής και υποστηρίζουμε την οικογένεια και τους συναδέλφους του Ισάμ», ανέφερε το Reuters σε ανακοίνωσή του για τον νεκρό συνεργάτη του.

«Οι δημοσιογράφοι του Reuters, Thaer Al-Sudani και Maher Nazeh, τραυματίστηκαν επίσης και αναζητούν ιατρική φροντίδα. Οι σκέψεις μας είναι με τις οικογένειές τους αυτή τη φοβερή στιγμή» προστίθεται.

Στα παρακάτω πλάνα φαίνεται μια τραυματισμένη δημοσιογράφος.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ 

Με πληροφορίες από: Al Jazeera, ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία Reuters