Λαβρόφ: «Οι ΗΠΑ πρέπει να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις μας, αλλιώς θα δράσουμε»

Μετά τις συνομιλίες του Αμερικανού Προέδρου Τζο Μπάιντεν και του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, δήλωσε πως η Ρωσία καλεί τις ΗΠΑ να λάβουν υπόψη τις απαιτήσεις τους για τις εγγυήσεις ασφαλείας.

Η Ρωσία θα κινηθεί για την «εξάλειψη των απαράδεκτων απειλών» εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες και το NATO δεν ανταποκριθούν στις απαιτήσεις ασφαλείας του Κρεμλίνου, προειδοποίησε ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, μετά από συνομιλίες ανώτατου επιπέδου μεταξύ των αντίπαλων δυνάμεων.

Ο Λαβρόφ δήλωσε στο ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti την Παρασκευή ότι το Υπουργείο Εξωτερικών δεν θα επιτρέψει να μετατραπούν οι προτάσεις σε «ατελείωτες συζητήσεις» καθώς οι εντάσεις μεταξύ της Μόσχας και των δυτικών δυνάμεων «σιγοβράζουν» για την Ουκρανία, όπου έχουν αυξηθεί οι φόβοι για πιθανή ρωσική εισβολή.

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Αμερικανός ομόλογός του Τζο Μπάιντεν μίλησαν τηλεφωνικά για σχεδόν μία ώρα την Πέμπτη, τη δεύτερη συνομιλία τους αυτόν τον μήνα, ενόψει των διαπραγματεύσεων στη Γενεύη τον Ιανουάριο μεταξύ ανώτατων αμερικανών και ρώσων αξιωματούχων.

Πηγή: Al Jazeera / Φωτογραφία αρχείου Reuters