Χριστοδουλίδης: Δε θα αφήσουμε την Τουρκία να μας παρασύρει

«Εμείς σε καμιά περίπτωση δεν θα μπούμε σε μια στρατιωτική λογική σε σχέση με τα ενεργειακά ζητήματα στην Ανατολική Μεσόγειο. Αυτό είναι που θέλει να κάνει η Τουρκία και επιχειρεί να μας παρασύρει σε μια τέτοια λογική. Δεν θα παρασυρθούμε.» είναι το μήνυμα που στέλνει ο Νίκος Χριστοδουλίδης στη σκιά της εντεινόμενης τουρκικής προκλητικότητας σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο. 

Μιλώντας στο offsite.com.cy, ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, πρόσθεσε: «Την ίδια όμως στιγμή, τίθεται το εξαιρετικά σημαντικό για μας θέμα της ενάσκησης των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, σε σχέση με τα Ενεργειακά.» και τόνισε εμφατικά: « Δεν περιμένουμε να γίνουν αυτά με το Μπαρμπαρός που σε τελική ανάλυση είχαν γίνει και στο παρελθόν για να δράσουμε.» 

Ο κ. Χριστοδουλίδης υπογράμμισε: «Εμείς μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, σε συνεργασία με γειτονικά κράτη, με τις εταιρείες, με χώρες που επιδεικνύουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα ζητήματα ενέργειας στην περιοχή, προβαίνουμε σε ενέργειες, έτσι ώστε να διασφαλίζουμε την αποτροπή παραβίασης των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.»

ΠΗΓΗ:  offsite.com.cy