«Φούσκωσαν επίτηδες τις ανάγκες των τραπεζών» τιτλοφορεί η «Αλήθεια» το πρωτοσέλιδο θέμα της και γράφει ότι η αντιπολίτευση εγείρει σοβαρά ερωτηματικά για το ποιος ευθύνεται για την εκτόξευση του ποσού ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών στα 10 δις, δείχνοντας προς την πλευρά του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας και τη μεθοδολογία της PIMCO. Αλλού, γράφει για μεγάλες συγχωνεύσεις στον Συνεργατισμό, προσθέτοντας ότι έως τη Δευτέρα θα γίνουν άλλες τρεις μεγάλες συγχωνεύσεις. Ακόμη, η «Α» αναφέρει ότι τη Δευτέρα αρχίζουν έλεγχοι στα αεροδρόμια, καθώς μόνο όσοι δεν χρωστούν ή πληρώνουν επί τόπου θα ταξιδεύουν.
Η «Σημερινή», υπό τον τίτλο «ζητούν εξηγήσεις για τα μη εξυπηρετούμενα», γράφει ότι μέρα με την ημέρα κορυφώνονται οι ανησυχίες για μη βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους ως αποτέλεσμα της αλλαγής της μεθοδολογίας για τον υπολογισμό των μη εξυπηρετούμενων δανείων και προσθέτει ότι η Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής συνέρχεται εκτάκτως για να συζητήσει το θέμα. Ακόμη γράφει ότι το ΑΚΕΛ μελετά τη λήψη νομικών μέτρων κατά του τέως Διοικητή της Κεντρικής Αθανάσιου Ορφανίδη μετά την προχθεσινή συνέντευξή του. Ακόμη, η «Σ» αναφέρει ότι η ΚΡΕΤΥΚ αναλαμβάνει τις διαπραγματεύσεις με την εταιρεία Noble.
Ο «Πολίτης», με τίτλο «Αίτημα για σκόντο στις τράπεζές μας», γράφει ότι επικρατεί κλίμα αγωνίας σε Κυβέρνηση και αντιπολίτευση για το κατά πόσο το δημόσιο χρέος της Κύπρου θα θεωρηθεί τελικά διαχειρίσιμο, ενώ προσθέτει ότι ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ θα εγείρουν θέμα επαναδιαπραγμάτευσης δύο όρων του μνημονίου για τον χρηματοπιστωτικό τομέα. Εξάλλου, ο «Π» αναφέρεται στο χθεσινό μήνυμα του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Πανίκου Δημητριάδη με αφορμή τη νέα χρονιά και στην παραδοχή του ότι το μνημόνιο είναι οδυνηρό, αλλά αναγκαίο. Ακόμη, γράφει για μνημόνιο συνεργασίας της υπεραγοράς «Ορφανίδης» με προμηθευτές για να μην κλείσει.
Ο «Φιλελεύθερος» γράφει για «Ρωσικό μπλόκο στο Μνημόνιο» στον πρωτοσέλιδο τίτλο του, προσθέτοντας ότι το ρωσικό δάνειο που συνήψε η Κύπρος του 2011 και λήγει το 2016, φαίνεται να αναδεικνύεται σε σκόπελο, καθώς χώρες στην Ευρωζώνη με κανέναν τρόπο δεν δέχονται να αναχρηματοδοτηθεί μέσα από το κυπριακό Μνημόνιο. Ακόμη αναφέρει ότι στη Κεντρική εκτιμούν ότι αν συμφωνηθεί επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής με τη Μόσχα, αυτό θα διευκολύνει τη σύναψη συμφωνίας επί του μνημονίου. Εξάλλου, ο «Φ» αναφέρεται σε τέσσερεις μνηστήρες-κολοσσούς για την ενδιάμεση λύση της διάθεσης φυσικού αερίου στην Κύπρο μέχρι το 2018.
Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail”, με τίτλο «Οι οδηγοί σπεύδουν να γεμίσουν τα ντεπόζιτα καυσίμων», γράφει ότι η επ’ αόριστον απεργία των πρατηριούχων, με αίτημα το πάγωμα νέων αδειών λειτουργίας έως την εφαρμογή της νέας νομοθεσίας για τη ρύθμιση της αγοράς, προκάλεσε μεγάλες ουρές στα πρατήρια όλης της χώρας χθες το βράδυ. Ακόμη, η εφημερίδα αναφέρεται στον δείκτη που δημοσίευσε ο Economist, κατατάσσοντας την Κύπρο στην 23η θέση ανάμεσα στις καλύτερες χώρες για να γεννηθεί ένα μωρό το 2013. Ακόμη γράφει για πρόωρη έναρξη των επίσημων εκπτώσεων στα καταστήματα, σε μιαν προσπάθεια τόνωσης της αγοράς.
Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Γνώμη» τιτλοφορείται «Παραδοχή Κασιδιάρη» και γράφει ότι με ενθάρρυνση της Χρυσής Αυγής κατέρχεται το ΕΛΑΜ στις προεδρικές εκλογές. Ακόμη, γράφει ότι ο Αρχιεπίσκοπος ακύρωσε το Σύνταγμα και κάνει λόγο για «απαράδεκτο ολίσθημα». Επίσης, γράφει ότι έθαψαν δηλώσεις του Εκπρόσωπου της Αστυνομίας για την υπόθεση των εκρηκτικών στο Κελλάκι, για να στήσουν τα σενάρια που τους βολεύουν.
Το «Κυπριακό Ποντίκι», με τίτλο «Εκτός ελέγχου», γράφει ότι ο Πρόεδρος Χριστόφιας, με διχαστικό και ερειστικό τρόπο, καταβάλλει απεγνωσμένες προσπάθειες να κρύψει τις ευθύνες του για την καταστροφή. Ακόμη, αναφέρεται στη σύνθεση της χθεσινής συνεδρίασης της Πολιτικής Επιτροπής του κεντρικού επιτελείου του υποψηφίου για την Προεδρία της Δημοκρατίας Γιώργου Λιλλήκα. Γράφει επίσης για αποστομωτική απάντηση του Αρχιεπισκόπου στον Πρόεδρο Χριστόφια, τόσο για την πρωτοχρονιάτικη δοξολογία όσο και για τα περί επιχειρηματία προκαθημένου της Εκκλησίας.
Η εβδομαδιαία αγγλόγλωσση εφημερίδα “Cyprus Weekly” με τίτλο «Οι τραπεζίτες σε πόλεμο», γράφει ότι ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Πανίκος Δημητριάδης προσπάθησε χθες να εμφανιστεί αισιόδοξος για το μέλλον της οικονομίας, τη στιγμή που η Κυβέρνηση διεξήγαγε πόλεμο λέξεων με τον προκάτοχό του για το ποιος ευθύνεται για την κρίση. Ακόμη γράφει για απάθεια των νέων ψηφοφόρων ενόψει των Προεδρικών. Επίσης, αναφέρει ότι η Λευκωσία απολογήθηκε στην Αίγυπτο για το περιστατικό με την Πρέσβειρα της χώρας στο Αεροδρόμιο Λάρνακας.
cna.org.cy