«Πρέπει να σώσουμε τη Κύπρο», λέει ένας από τους πλουσιότερους Ρώσους!

Ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους της Ρωσίας, ο επιχειρηματίας Μιχαήλ Πρόχοροφ, δηλώνει πεπεισμένος, ότι η Ρωσία πρέπει να βοηθήσει στην επίλυση των προβλημάτων της Κύπρου, ενώ εκτιμά ότι η ΕΕ παίζει επικίνδυνα παιχνίδια με τον ευρωπαϊκό τραπεζικό τομέα.

Η ιστοσελίδα Ρωσία Τώρα αναφέρεται σε άρθρο του που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Βεντομόστι, και στο οποίο προτείνει την κατηγορηματική απόρριψη της «επίσχεσης  προσωπικής περιουσίας», μέσω του «κουρέματος  ποσοστού καταθέσεων στις τράπεζες της Κύπρου» σημειώνοντας ότι θα ήταν πιο προσιτή η λύση να επιλέξουν οι τράπεζες την ανακεφαλαιοποίησή τους με τα χρήματα των καταθετών ή με κάποιο άλλο τρόπο.

Απευθυνόμενος στην κυπριακή ηγεσία κ. Πρόχοροφ της προτείνει κατηγορηματικά να αναζητήσει στη Ρωσία την επίλυση του προβλήματος.
«Η Ρωσία ήδη είναι ένας από τους δανειστές της Κύπρου και  έχει τις δυνατότητες να σώσει  το οικονομικό σύστημα νησιού» υποστηρίζει, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα ότι η « ΕΕ είναι ο μεγαλύτερος εμπορικός συνεργάτης της Ρωσίας  και η Κύπρος είναι ένας  από τους τρείς σημαντικότερους επενδυτές στην οικονομία μας».

Προτείνει , μάλιστα,  η ρωσική βοήθεια στην Κύπρο να δοθεί με συνεργασία κράτους και ρώσων επιχειρηματιών. «Αυτό θα επιτρέψει να σταθεροποιηθεί το ρωσικό και κυπριακό οικονομικό σύστημα» καταλήγει ο επιχειρηματίας. 

Στο ίδιο άρθρο του που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Βεντομόστι, ο κ. Πρόχοροφ  επισημαίνει  μεταξύ άλλων ότι «τις επόμενες δύο-τρεις μέρες οι αρχές της Κύπρου θα πάρουν απόφαση που θα επηρεάσει την πορεία της οικονομικής πολιτικής της Ευρώπης. Προς το παρόν τους έχουν κάνει την πρόταση, που κάποτε έκανε ο Τρότσκι, αυτόν της βιαίας επίσχεσης. Πρόκειται για μεγάλο λάθος των αρχών της ΕΕ και της Κύπρου. Ουσιαστικά για τη σωτηρία των κεφαλαίων του κράτους και των τραπεζών που έπαιζαν επικίνδυνα, σφαγιάζονται όλες οι τράπεζες, και όχι μόνο οι κακές που υπάρχουν στην Κύπρο. Το γεγονός αυτό  καταστρέφει την εμπιστοσύνη στον ευρωπαϊκό τραπεζικό τομέα. Και υποτίθεται, ότι αυτοί πιστεύουν στην αξία της προσωπικής περιουσίας στην ΕΕ». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΩΣΙΑ: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση συμπεριφέρεται στην Κύπρο σαν ταύρος σε υαλοπωλείο»!

Μέρκελ – Πούτιν: Τι παιχνίδι παίζουν με την Κύπρο – Τι υποστηρίζουν οι Αμερικανοί

Τι ζητά η Ρωσία από την Κύπρο;