OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ ΚΥΠΡΟΣ

Τα τελευταία δραματικά λεπτά του ήρωα Ιωαννίδη στο Μαρί

18/12/2012 - 17:37
Share on FacebookShare on Twitter

Ξύπνησαν θύμισες από τις τελευταίες εφιαλτικές στιγμές στην ναυτική βάση Ευάγγελος Φλωράκης σήμερα ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου που συνεδριάζει στη Λάρνακα για την πολύκροτη υπόθεση της 11ης Ιουλίου, όταν ο οδηγός του κατά τον επίδικο χρόνο, ναύτης Μάριος Κυριάκου ,συγκλονισμένος, περιέγραψε στην μαρτυρία του τις τελευταίες οδηγίες του Διοικητή του και το πως γλίτωσε για μόνο λίγα λεπτά, από το θάνατο.

Αναλυτικό ρεπορτάζ από το newsit.com.cy

Τα τελευταία δραματικά λεπτά



Τα ξημερώματα τις 11ης Ιουλίου στις 4:30 όπως δήλωσε ο τότε οδηγός του έλαβε τηλεφώνημα από τον Ιωαννίδη ο οποίος τον ενημέρωσε για την πυρκαγιά στα εμπορευματοκιβώτια, διατάζοντας τον να τον παραλάβει από το σπίτι του και να τον μεταφέρει στην ναυτική βάση. Καθ’ όλη την διάρκεια της διαδρομής ο Διοικητής Ιωαννίδης μιλούσε συνεχώς στο κινητό του τηλέφωνο μαζί με τον Αρχικελευστή Κλεάνθη Κλεάνθους, για την εξέλιξη της πυρκαγιάς. Σύμφωνα με τον Κυριάκου, φθάνοντας στις 5:20 στο φυλάκιο 3 στο σημείο όπου ο Ιωαννίδης άφησε την τελευταία του πνοή, η εικόνα της πυρκαγιάς ήταν ξεκάθαρη.

Η βοήθεια που δεν ήρθε ποτέ



Η φωτιά μεταδιδόταν από το ένα εμπορευματοκιβώτιο στο άλλο.

Εκεί ήταν που ο Διοικητής του Ναυτικού επικοινώνησε με τον Αρχηγό του ΓΕΕΦ, Πέτρο Τσαλικκίδη, ζητώντας του εναέριες ενισχύσεις για την κατάσβεση της πυρκαγιάς ωστόσο, σύμφωνα πάντα με τον μάρτυρα κατηγορίας, από τις αντιδράσεις του αδικοχαμένου αξιωματικού, κατάλαβε ότι ο Αρχηγός του ΓΕΕΦ αρνήθηκε να διατάξει κάτι τέτοιο.



Η κρίσιμη απόφαση που έσωσε ζωές



15 λεπτά πριν την έκρηξη στα εμπορευματοκιβώτια Ιωαννίδης ζήτησε από τον οδηγό του να απομακρυνθεί από το φυλάκιο 3 δίνοντας του οδηγίες να ενημερώσει και τους υπόλοιπους να μην πλησιάσουν.

Στις 5.45 σημειώθηκε η έκρηξη από την οποία ο Κυριάκου έχασε το 25%της ακοής του.

Νέα στοιχεία από μάρτυρες

Ως μάρτυρας κατηγορίας εμφανίστηκε επίσης ο λοχίας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Θεοφάνης Ιωακείμ ο οποίος αναφέρθηκε στην σύντομη συνομιλία που είχε στα γραφεία της ΕΜΑΚ στη Κοφίνου, λίγη ώρα μετά την σύσκεψη της 6ης Ιουλίου 2011 που πραγματοποιήθηκε στην Ναυτική Βάση, με τον πέμπτο κατηγορούμενο Χαράλαμπο Χαραλάμπους, αναπληρωτή Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Ο Ιωακείμ ρώτησε τον Χαραλάμπους εάν συμβαίνει κάτι σοβαρό με το φορτία, με τον δεύτερο να του απαντά πως δεν συμβαίνει τίποτε.

Στην δική του μαρτυρία, κατά την διάρκεια της σημερινής δικασίμου, πλωτάρχης Γρηγόρης Γρηγορίου ανέφερε ότι η μόνη πληροφόρηση που είχε ο ίδιος ήταν ανεπίσημη, από τις φήμες που κυκλοφορούσαν, με βάση τις οποίες, από τα 98 εμπορευματοκιβώτια, 2 είχαν ακίνδυνη πυρίτιδα και τα υπόλοιπα, αδρανή υλικά.

Κατέθεσαν επίσης ως μάρτυρες ο λειτουργός της Ελεγκτικής Υπηρεσίας Άκης Κίκας και η λειτουργός του Υπουργείου Εξωτερικών Κλειώ Γλυκερίου Χαραλάμπους. Η δίκη θα συνεχιστεί αύριο. 

Tags: ΕΚΡΗΞΗΙΩΑΝΝΙΔΗΣΜΑΡΙ

Related Posts

Μητσοτάκης - Χριστοδουλίδης
ΕΛΛΑΔΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Μίλησε με τον πρόεδρο Χριστοδουλίδη για τα επόμενα βήματα στο Κυπριακό

11/12/2025 - 16:25
Κύπρος - Χριστοδουλίδης
ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Σε ανασχηματισμό προχώρησε ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης – Aλλαγές σε πέντε υπουργεία

05/12/2025 - 20:24
Τουρκία - Κύπρος
ΚΥΠΡΟΣ

«Στράβωσε» η Τουρκία με τη συμφωνία Κύπρου – Λιβάνου για καθορισμό ΑΟΖ: «Αγνοούνται οι Τουρκοκύπριοι – Θα υπερασπιστούμε τα συμφέροντά τους»

27/11/2025 - 11:13

Διαβάστε Επίσης

Σαράτοφ: Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι επίθεση ουκρανικών drones προκάλεσε τον θάνατο δύο ανθρώπων

Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν έπλεξε το εγκώμιο στρατιωτών που επέστρεψαν από τη Ρωσία

SPIKE NLOS: Επιχειρησιακοί από το καλοκαίρι σε Αιγαίο και Έβρο οι ισραηλινοί πύραυλοι

Ιράν: Κατάσχεση πετρελαιοφόρου δεξαμενοπλοίου στον κόλπο του Ομάν

Ο Τραμπ στέλνει τον Γουίτκοφ στη Γερμανία για συζητήσεις με τον Ζελένσκι και Ευρωπαίους ηγέτες

Καιρός σήμερα: Σχεδόν αίθριος – Πού προβλέπονται τοπικές βροχές

Σαν σήμερα: Το 1803 γίνεται το ολοκαύτωμα των Σουλιωτών στο Κούγκι

Ουκρανία: Ευρωπαίοι και Ουκρανοί ζητούν εγγυήσεις ασφαλείας από τις ΗΠΑ πριν από οποιαδήποτε συζήτηση για το εδαφικό

Top News

Πλημμελείς οι έλεγχοι των δοτών γενετικού υλικού πανευρωπαϊκά - Η Ελλάδα εξακολουθεί να παίρνει σπέρμα από τη Δανία

Ελεωνόρα Ζουγανέλη: «Για ένα ποτήρι κρασί, δε θα οδηγήσω το μηχανάκι μου για τις επόμενες 30 ημέρες»

Ο Γιώργος Τσαλίκης διέκοψε συναυλία του γιατί νόμιζε ότι τον σημαδεύουν με όπλο: «Λέω "μ@λ@@α έτσι θα πεθάνω"»

Νέο πλαίσιο στήριξης για οφειλέτες και επιχειρήσεις - Απαλλαγή από ποινικές διώξεις και voucher στήριξης για επιχειρήσεις

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert