Κύπρος: Συγκαλείται συμβούλιο πολιτικών αρχηγών πριν το ραντεβού με τον Ακιντζί

Όλα έτοιμα για την προγραμματισμένη συνάντηση των Αναστασιάδη και Ακιντζί στις εννέα Αυγούστου, νωρίτερα ο Κύπριος πρόεδρος θα συγκαλέσει συμβούλιο  πολιτικών αρχηγών. 

Είδε Σπέχαρ στην οικία του στη Λεμεσό ο Πρόεδρος Αναστασιάδης – «Πιστεύω ότι όλα είναι καλά» είπε η Ειδική Αντιπρόσωπος του ΓΓ ερωτηθείσα για την επικείμενη συνάντηση των δύο ηγετών – Βλέπει πρώτα αρχηγούς κομμάτων ο Πρόεδρος

Με μια λακωνική δήλωση «πιστεύω πως όλα είναι καλά» ερωτηθείσα σχετικά με την επικείμενη συνάντηση Αναστασιάδη-Ακιντζί την 9η Αυγούστου, αναχώρησε από την οικία του Προέδρου της Δημοκρατίας στη Λεμεσό η Ειδική Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο και Ελίζαμπεθ Σπέχαρ.

Οι δύο είχαν συνάντηση που διήρκησε μία σχεδόν ώρα.

Όπως δήλωσε αμέσως μετά ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος «η κυρία Σπέχαρ τον ενημέρωσε για την απόφαση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ. Συζήτησαν και για τη συνάντηση της 9ης Αυγούστου».

Τη Δευτέρα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα έχει συνάντηση με τους πολιτικούς αρχηγούς, ενόψει της συνάντησης της 9ης Αυγούστου όπως είπε ο κύριος Προδρόμου.

Ερωτηθείς είπε ότι «ο Πρόεδρος προσέρχεται σε αυτή τη συνάντηση (με κ. Ακιντζί), οπωσδήποτε με θετικό πνεύμα και την προσδοκία ότι σε μια ελεύθερη συζήτηση, άτυπη, θα μπορέσουν να διευκρινίσουν όλα όσα χρειάζονται για να ανοίξει ένας δρόμος για αυτό που ο ίδιος ο Πρόεδρος εδώ και πάρα πολύ καιρό, από την επανεκλογή του επιδιώκει διαρκώς, δηλαδή την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για την επίλυση του Κυπριακού».

Σε ερώτηση πού θα γίνει η συνάντηση του κ. Αναστασιάδη με τον κ. Ακιντζί και αν αυτή θα γίνει στην παρουσία της κας Σπέχαρ, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «η κα Σπέχαρ θα είναι εκεί, αλλά όπως έγινε και τις προηγούμενες φορές, οι δύο ηγέτες θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν κατ΄ιδίαν για να συζητήσουν ελεύθερα. Είναι κάτι που θα ρυθμίσουν μεταξύ τους επιτόπου».

Πηγή: Cyprus Times