Κύπρος: Η πριγκίπισσα Άννα της Βρετανίας επισκέφθηκε Βρετανούς στρατιώτες της UNFICYP [pics]

Η πριγκίπισσα Άννα του Ηνωμένου Βασιλείου πραγματοποίησε επίσκεψη σε Βρετανούς στρατιώτες που υπηρετούν στην ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ στην Κύπρο (UNFICYP).

Η κόρη της Βασίλισσας Ελισάβετ συνάντησε μέλη του Βασιλικού Σώματος Επιμελητείας, της στρατιωτικής μονάδας που η ίδια υπηρετεί ως αρχιστράτηγος, για να την τιμήσει ως μία από τις μακροβιότερες ειρηνευτικές δυνάμεις του ΟΗΕ.

Οι βρετανικές ειρηνευτικές δυνάμεις ξενάγησαν την πριγκίπισσα Άννα σε ένα τμήμα της ελεγχόμενης από τον ΟΗΕ ουδέτερης ζώνης που χωρίζει τον αποσχισμένο τουρκοκυπριακό βορρά από τον διεθνώς αναγνωρισμένο ελληνοκυπριακό νότο.

Η πριγκίπισσα θα καταθέσει επίσης στεφάνι σε ένα νεκροταφείο στην ουδέτερη ζώνη όπου είναι θαμμένοι πολλοί στρατιώτες της Κοινοπολιτείας που πέθαναν σε συγκρούσεις, συμπεριλαμβανομένων και των δύο παγκόσμιων πολέμων.

Νωρίτερα σήμερα, η πριγκίπισσα Άννα συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

Συζήτησαν θέματα που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή, την ενεργειακή κρίση που προκλήθηκε από τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία και τις προσπάθειες επανέναρξης των διαπραγματεύσεων για επανένωση της Κύπρου, ανέφερε κυβερνητική ανακοίνωση.

Ο κ. Αναστασιάδης δώρισε στην Πριγκίπισσα ένα ασημένιο αντίγραφο ενός κυπέλλου του 4ου αιώνα π.Χ. και ένα φωτογραφικό άλμπουμ Κυπρίων που προσφέρθηκαν εθελοντικά να πολεμήσουν με τις βρετανικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Η Πριγκίπισσα επρόκειτο επίσης να συναντηθεί με στρατιώτες και τις οικογένειές τους στο Garrison της Δεκέλειας, μία από τις δύο στρατιωτικές βάσεις που διατήρησε το Ηνωμένο Βασίλειο μετά την ανεξαρτησία της Κύπρου από τη βρετανική κυριαρχία το 1960.

Με πληροφορίες από: forces.net