Κυπριακό – Τουρκία: Διαπραγμάτευση με δέσμευση του FIR Λευκωσίας

Ακάθεκτη συνεχίζει η Άγκυρα τις παραβιάσεις στον εναέριο και θαλάσσιο χώρο της Κύπρου, αγνοώντας το γεγονός της διάσκεψης στο Κραν Μοντανά, στην οποία παίρνει μέρος και η ίδια ως εγγυήτρια δύναμη.

Με τρεις NOTAM, η τουρκική πολεμική αεροπορία, μέσω του παράνομου αεροδρομίου της Τύμπου, προχωράει στη δέσμευση μεγάλων τμημάτων του FIR Λευκωσίας, αλλά και των κυπριακών υδάτων, προκειμένου να πραγματοποιήσει παράνομες ασκήσεις έρευνας και διάσωσης, καθώς και άλλες ασκήσεις χωρίς πραγματικά πυρά.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsit.com.cy

Ωστόσο  να πούμε οτι στο Αιγαίο τις τελευταίες ημέρες, η -πρόσκαιρη- ανάπαυλα  παραβιάσεων αποδίδεται, σύμφωνα με πηγές της Π.Α, στους εορτασμούς του ραμαζανιού ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως οι πιλότοι των Μοιρών Αναχαίτισης της Πολεμικής Αεροπορίας εφησυχάζουν, κάθε άλλο μάλιστα.

Οι υπηρεσίες επιφυλακής βγαίνουν κανονικά και τα πληρώματα που εκτελούν καθήκοντα readiness στα πολεμικά αεροδρόμια της χώρας είναι έτοιμα ανά πάσα στιγμή χτυπήσει το «κακό τηλέφωνο» να τρέξουν στα ήδη επιθεωρημένα από τους τεχνικούς οπλισμένα αεροπλάνα τους και να βρεθούν στον αέρα, νικώντας πρώτα το χρονόμετρο και μετά τους παρείσακτους στο ελληνικό FIR.