Κυπριακό: Το σημαντικό τετ-α-τετ Μητσοτάκη και Αναστασιάδη

Τις εξελίξεις στο Κυπριακό θα συζητήσουν ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, με αφορμή τις πρόσφατες επαφές του τελευταίου με την Ειδική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα ΟΗΕ, Τζέιν Λουτ.

Αθήνα και Λευκωσία αναμένεται να συντονίσουν τις ενέργειές του, δημιουργώντας ένα «κοινό μέτωπο» απέναντι στις προκλήσεις που προβάλλει η Τουρκία στην κυπριακή ΑΟΖ όσο και στα Κατεχόμενα, όπως φάνηκε από τις δηλώσεις Τσαβούσογλου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης θα βρίσκεται σήμερα στην Αθήνα, όπου το μεσημέρι θα έχει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου, τον οποίο και θα ενημερώσει για όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, στον απόηχο και τις παρουσίας Λουτ στην Κύπρο.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναμένεται να ενημερώσει τον Έλληνα Πρωθυπουργό για τις συζητήσεις που είχε με την Ειδική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, τα όσα δεν επέτρεψαν τη συνομολόγηση των όρων αναφοράς καθώς και για τα όσα συζήτησε στο ραντεβού του της 9ης Αυγούστου με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.

Της συνάντησης Αναστασιάδη-Μητσοτάκη, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 12μ., θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συνοδεύουν στην Αθήνα, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου, ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω Βασίλης Πάλμας, ο Πρέσβης της Δημοκρατίας στην Ελλάδα Κυριάκος Κενεβέζος, ο Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας Πέτρος Δημητρίου και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Πηγή: Cyprus Times