Κυπριακό: Επανεκκίνηση συνομιλιών με δείπνο Αναστασιάδη – Ακιντζί – O ρόλος Κοτζιά

Η ανακοίνωση του Ειδικού Συμβούλου του Γ.Γ. του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Έσπεν Μπαρθ Έιντε αναφέρεται σε δείπνο μεταξύ των δύο ηγετών για την Κυριακή 2 Απριλίου στο Λήδρα Πάλας. Θα είναι η πρώτη απόπειρα για άρση του αδιεξόδου στο οποίο είχαν περιέλθει οι συνομιλίες ήδη από τον περασμένο μήνα, ένεκα μιας σειράς ατυχών και μη περιστατικών, οι οποίες παρολίγον να τινάξουν τις συνομιλίες στον «αέρα»

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στο δείπνο που θα παραθέσει ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Έσπεν Μπαρθ Άιντε, θα παρευρεθούν οι δύο ηγέτες και θα πραγματοποιηθεί στο Λήδρα Πάλας, όπου πλέον αναμένεται να τεθούν επί τάπητος ουσιαστικά ζητήματα όπως η καθολική αλλαγή της μέχρι σήμερα ακολουθούμενης μεθοδολογίας στις συναντήσεις των δύο ηγετών, αίτημα που έχει κατά κόρον τεθεί κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

Διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ στο newsit.com.cy

Για τους χειρισμούς Λευκωσίας-Αθήνας στο Κυπριακό συζήτησαν ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Κοτζιάς, ο οποίος βρίσκεται τη Λευκωσία.

Μετά τη συνάντηση, που διήρκεσε μία ώρα, ο Έλληνας υπουργός δήλωσε ότι συζήτησαν για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό και ιδιαίτερα για το πως θα πορευτούν οι δυο κυβερνήσεις.

«Οι συναντήσεις με τον Πρόεδρο είναι πάντα παραγωγικές, δημιουργικές και φιλικές. Συζητήσαμε για τη διεθνή κατάσταση, για τις αλλαγές που γίνονται στον κόσμο, για τις συναντήσεις που είχαμε στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής με την ηγεσία αυτής της χώρας, καθώς και για τη συνέχεια των διαπραγματεύσεων και πώς θα πορευτούμε» ανέφερε, επίσης, ο κ. Κοτζιάς.