Κυπριακό: Πως αντέδρασε η Άγκυρα στην έκθεση Γκουτέρες

Θετικό χαρακτήρισε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου το ότι η έκθεση Γκουτέρες για το Κυπριακό δεν προκρίνει κανένα μοντέλο λύσης, ενώ είπε ότι “πριν ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις εμείς δεν αποκλείουμε καμιά εναλλακτική λύση, συμπεριλαμβανομένης και της ομοσπονδίας”.

Από την πλευρά του ο «υπουργός εξωτερικών» Κουντρέτ Οζερσάι είπε ότι η έκθεση Γκουτέρες περιέχει ρεαλιστικές και προσγειωμένες αξιολογήσεις.

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Κουντρέτ Οζερσάι, ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι ανεπίσημες επαφές με την ε/κ πλευρά έγιναν και στο περιθώριο συναντήσεων της ΕΕ και του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη και πως αυτές έγιναν με τη ομοφωνία όλων των πλευρών στην τ/κ κοινότητα.

Σε ερώτηση για τα δημοσιεύματα για ναυτική βάση της Τουρκίας στα κατεχόμενα, ο Κουντρέτ Οζερσάι είπε ότι συνεχίζουν τις αξιολογήσεις τους με την Τουρκία και πως θα το συζητήσει και με τον Υπουργό Άμυνας της Τουρκίας Χουλούσι Ακάρ.

Συγκεκριμένα, στη συνέντευξη Τύπου ο Τούρκος ΥΠΕΞ είπε για την έκθεση Γκουτέρες ότι “είναι θετικό που δεν βασίζεται σε κανένα κρατικό μοντέλο ή μοντέλο λύσης”. 

Διαβάστε περισσότερα στο Newsit.com.cy