Κατεχόμενα: Το υποβρύχιο Gür S-357 «έδεσε» στην Κερύνεια – Ποια η αποστολή του

Λύθηκε το «μυστήριο» με το υποβρύχιο που εμφανίστηκε χθες στα Κατεχόμενα στα ανοιχτά της Κερύνειας, προκαλώντας έκπληξη και προβληματισμό στους κατοίκους, αλλά και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ενημέρωσης που έκαναν viral τις φωτογραφίες που το απεικόνιζαν.

Μετά την έκταση που πήρε το θέμα, τα μέσα εν ημέρωσης στην Τουρκία ανέφεραν νέες πληροφορίες σχετικά με το «απρόσμενο» περιστατικό, αποκαλύπτοντας τον αριθμό και την κωδική ονομασία του υποβρυχίου, καθώς επίσης και άλλα στοιχεία για τον ρόλο και την αποστολή που του έχει ανατεθεί στην περιοχή.

Τι αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ

Όπως μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, το τουρκικό υποβρύχιο Gür S-357 αγκυροβόλησε στο λιμάνι της Κερύνειας στα Κατεχόμενα, καθώς επίσης αναφέρουν ότι αυτό γίνεται σε μια περίοδο κατά την οποία ο “Πορθητής” και το “Γιαβούζ” συνεχίζουν τις δραστηριότητές τους στην ανατολική Μεσόγειο στην κυπριακή ΑΟΖ.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το υποβρύχιο προστατεύει τα δύο γεωτρύπανα καθώς και ερευνητικό πλοίο Μπαρμπαρός. Από χθες το απόγευμα το τουρκικό υποβρύχιο δέχεται επισκέψεις από τον κόσμο στα κατεχόμενα και αυτό θα παραμείνει εκεί μέχρι τις 8 Ιουλίου, σημειώνεται.

Τι είχε προηγηθεί

Χθες, η εφημερίδα των Κατεχομένων «Kibris Postasi» ισχυρίστηκε πως ένα υποβρύχιο που ανήκει στο Τουρκικό Ναυτικό και δραστηριοποιείται στην Μεσόγειο, «έδεσε» στο λιμάνι της Κερύνειας.

Τα υπόλοιπα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στο «ψευδοκράτος»δημοσίευσαν φωτογραφία που έδειχνε το εν λόγω υποβρύχιο να πλέει ανοιχτά της Κερύνειας, ενώ σύμφωνα με «αξιόπιστες πηγές» που επικαλέσθηκε η εφημερίδα, ο λόγος άφιξης του υποβρυχίου είναι για «εφοδιασμό σε τρόφιμα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο λιμάνι της κατεχόμενης Κερύνειας είχε βρεθεί το υποβρύχιο «Sakarya» τον περασμένο Απρίλιο.

Δείτε βίντεο:

Πηγή: ΚΥΠΕ / Cyprus Tiimes