H Αμμοχώστος οικολογική πόλη – Μάθετε πώς μπορείτε να συμμετέχετε κι εσείς

Το όνειρο της από τότε που διώχθηκε από την Αμμόχωστο ήταν να γυρίσει πίσω και πάνω σε αυτό βασίστηκε όλη της η ζωή. Το όνειρο είναι κοινό όμως με όλους τους Αμμοχωστιανούς που 40 χρόνια μετά το διωγμό τους έχουν την ευκαιρία όχι μόνο να πατήσουν το πόδι στην πόλη τους, αλλά να επεξεργαστούν ένα σχέδιο το οποίο μπορεί να δώσει ξανά ζωή στην πόλη φάντασμα.

Η Έμιλυ Μαρκίδη, καθηγήτρια στο αμερικανικό πανεπιστήμιο του Μέιν (Maine) έκανε μόνη της το σχεδιασμό της μετατροπής της Αμμοχώστου σε οικολογική πόλη όπου θα συνυπάρχουν ειρηνικά Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύρπιοι και το σχέδιο της όχι μόνο βρήκε υποστηρικτές από όλον τον κόσμο, αλλά έχει κάνει το γύρω του κόσμου κάνοντας την πόλη μας και το πρόβλημά της γνωστό παγκοσμίως.

Η κόρη της ‘Έμιλυ, Βάσια Μαρκίδη είναι αυτή που αναλαμβάνει το ρόλο της περαιτέρω διάδοσης του σχεδίου, δημιουργώντας ένα ντοκιμαντέρ για το πως αυτό μπορεί να γίνει πραγματικότητα. Στη δημιουργία του ντοκιμαντέρ, όπως και του ίδιου του σχεδίου, συμμετέχουν Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι. Επιπλέον…. Μάθετε πώς να συμμετέχετε και ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ