Eπιστολή Ακιντζί στον Γ.Γ. του ΟΗΕ: Απαράδεκτη η θέση Αναστασιάδη για Γενεύη

 Με επιστολή του στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτιέρες, ο κατοχικός ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, απορρίπτει την συμμέτοχη του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη στις συνομιλίες της Γενεύης με την ιδιότητα και του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, σύμφωνα με δημοσίευμα στο mignatiou.com.

Όπως αναφέρει το mignatiou.com που επικαλείται το παράνομο πρακτορείο ειδήσεων στα Κατεχόμενα Bayrak ο κατοχικός ηγέτης προειδοποιεί ότι πρέπει να τηρηθεί η συμφωνία του Δεκεμβρίου για την Σύνθεση της Διάσκεψης της Γενεύης για το Κυπριακό ώστε να αποφευχθούν προβλήματα.

Ο κ. Ακιντζι μάλιστα επιμένει ότι οι συνομιλίες της Γενεύης από τις 9 έως τις 11 Ιανουαρίου θα γίνουν μεταξύ των δυο πλευρών της Κύπρου και στις 12 Ιανουαρίου θα συμμετάσχουν και οι τρεις Εγγυήτριες Δυνάμεις. Υπό αυτό το πρίσμα, αναφέρει, η επιστολή που έστειλε στον Γ.Γ. ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης που από μόνος του υποστηρίζει ότι θα συμμετάσχει εκπροσωπώντας την Δημοκρατία της Κύπρου είναι απαράδεκτη.

Υπενθυμίζεται ότι χτες ο Πρόεδρος της Κύπρου Ν. Αναστασιάδης ενημέρωσε το Εθνικό Συμβούλιο πως έχει αποστείλει επιστολή προς τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ αλλά και προς την Ε.Ε., με την οποία τους ενημερώνει για το καθεστώς παρουσίας του στη Γενεύη.

Στην επιστολή, σύμφωνα με πληροφορίες, αναφέρει πως η Κυπριακή Δημοκρατία είναι συμβαλλόμενο μέρος στις συμφωνίες του 1960 και ως εκ τούτου θεωρείται δεδομένη η παρουσία της. Με την επιστολή ο Πρόεδρος ενημερώνει πως θα έχει διπλή ιδιότητα στην πενταμερή διάσκεψη. Από τον Γενικό Γραμματέα ζήτησε να ενημερώσει τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας για τη Διάσκεψη, ώστε να παραστούν δεδομένου, καθώς όπως υποστηρίζει θα πρέπει να υιοθετηθεί ψήφισμα για την εφαρμογή της συμφωνίας που θα προκύψει. Αυτή, είναι όπως είναι γνωστό, η ελληνοκυπριακή θέση.