«Έκοψε» το νερό στα κατεχόμενα της Κύπρου η Τουρκία! Τσάμπα η φιέστα Ερντογάν

Δεν πέρασαν παρά μερικές εβδομάδες από την φιέστα του Ερντογάν στα κατεχόμενα, για το νερό που δίνει η “μητέρα Τουρκία”. Η ροή του νερού ήδη διακόπηκε!

Η TODAY’S ZAMAN γράφει ότι την ροή του νερού προς τα κατεχόμενα διεκόπη λόγω διαφωνίας μεταξύ Τουρκίας και «ΤΔΒΚ» σχετικά με το αν η διαχείριση του αγωγού θα περιέλθει σε ιδιώτες ή στους δήμους.

Η εφημερίδα ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ κάνει εκτενή αναφορά στο θέμα της διαχείρισης νερού που έρχεται από την Τουρκία μέσω του υποθαλάσσιου αγωγού στα κατεχόμενα.Αναλυτικά το ρεπορτάζ του «Φ» έχει ως εξής:
Προσπάθεια να εκτονωθεί η διαφαινόμενη κρίση μεταξύ Τουρκίας και ψευδοκράτους για την διαχείριση του νερού στα κατεχόμενα καταβάλλεται από όλες τις πλευρές.Ο «πρωθυπουργός» του κατοχικού καθεστώτος Ομέρ Καλγιοντζού είπε ότι ο «υπουργός» γεωργίας πηγαίνει στην Τουρκία, αλλά το θέμα της διαχείρισης του νερού θα συζητηθεί κατά την εδώ επίσκεψη του Τούρκου Πρωθυπουργού, Αχμέτ Νταβούτογλου, μετά την ορκομωσία της νέας κυβέρνησης στην Τουρκία. Η συζήτηση του θέματος αυτού θα γίνει στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων για το νέο οικονομικό πρόγραμμα Τουρκίας- ψευδοκράτους, συμπλήρωσε.

Ο διευθυντής του έργου μεταφοράς νερού από την Τουρκία στα κατεχόμενα, Μπιρόλ Τσινάρ, έκανε λόγο για τεχνικό έλεγχο ρουτίνας που θα διαρκέσει 15 ημέρες. Σε δηλώσεις του στην Τ/κ εφημερίδα «Κίπρις» ανέφερε ότι δεν τίθεται θέμα να κλείσουν οι στρόφιγγες, ούτε υπάρχει πρόβλημα στην γραμμή αγωγών μεταξύ του φράγματος Αλάκιοπρου στην Τουρκία και εκείνου στα Πάναγρα στα κατεχόμενα. Σημείωσε ότι το νερό τρέχει από την 1η Οκτωβρίου χωρίς διακοπή και τα δημοσιεύματα που είδαν το φως δεν αντικατοπτρίζουν την αλήθεια. Δεν υπάρχει τεχνικό πρόβλημα στις μηχανές άντλησης ούτε και στους αγωγούς, σημείωσε, ξεκαθαρίζοντας ότι ο λόγος που δεν τρέχει το νερό είναι επειδή οι ίδιοι το σταμάτησαν για τεχνικούς ελέγχους και το νερό που έπρεπε να πηγαίνει στο φράγμα στα Πάναγρα διοχετεύεται στη θάλασσα από τον σταθμό προώθησης στον Βαβυλά. Το 90% του ελέγχου έχει ολοκληρωθεί, συνέχισε ο κ. Τσινάρ.«Κάνουμε ελέγχους διαρροής και απόδοσης. Όλα είναι υπό έλεγχο», είπε.