Διαβήματα Κύπρου για τις «ακροβατικές» παραβιάσεις των Τούρκων

Επιμέλεις Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ 

Στα δέοντα διαβήματα προς τον ΟΗΕ προέβη το Υπουργείο Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας για τις παραβιάσεις του εναέριου χώρου και τις παράνομες δεσμεύσεις  που έκανε το ψευδοκράτος για την έλευση του ακροβατικού σμήνους των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων και για τη ρίψη αλεξιπτωτιστών, με αφορμή τους  πανηγυρισμούς του για την εισβολή του Αττίλα πριν 40 χρόνια. Η κρατική τουρκική TV  προκλητικά μιλά  για »πανικό»  των ελληνοκυπρίων από τα τουρκικά μαχητικά…

‘Οπως μετέδωσε το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ), έχουν γίνει διαβήματα στη Λευκωσία, προς την ΟΥΝΦΙΚΥΠ και παράλληλα δόθηκαν οδηγίες στη Νέα Υόρκη να γίνουν διαβήματα και προς τα Ηνωμένα Έθνη, για τις παραβιάσεις του εναέριου χώρου και τις παράνομες δεσμεύσεις για την έλευση του ακροβατικού σμήνους του τουρκικού στρατού και για τη ρίψη αλεξιπτωτιστών. Παρόμοια διαβήματα γίνονται κάθε χρόνο.
Κατά τη διάρκεια της παρέλασης στα κατεχόμενα είχαν πραγματοποιηθεί αεροναυτικές επιδείξεις από την ομάδα αεροσκαφών της τουρκικής αεροπορίας «Τουρκικά Αστέρια» και από αλεξιπτωτιστές, ενώ παρέλασαν πεζοπόρα τμήματα, στρατιωτικά οχήματα και άρματα μάχης των τουρκικών δυνάμεων κατοχής και οχήματα της «αστυνομίας».
Μιλούν για »πανικό» …

Στο θέμα αναφέρονται  τα τουρκικά ΜΜΕ: Από την πλευρά της η κρατική τηλεόραση της Τουρκίας TRT  όπως είναι αναμενόμενο αμφισβητεί πως παραβιάστηκε ο εναέριος χώρος της Κυπριακής Δημοκρατίας : <<Ενόχλησαν τη Ρωμαίικη Διοίκηση της Νότιας Κύπρου οι εορτασμοί με αφορμή την 40η επέτειο της Ειρηνευτικής Επιχείρησης.Η Ρωμαίικη Διοίκηση κατήγγειλε την Τουρκία στα Ηνωμένα Έθνη, ισχυριζόμενη ότι παραβιάστηκε ο εναέριος χώρος της και ότι αποκλείστηκε παράνομα η περιοχή.Προκάλεσαν πανικό στη ρωμαίικη πλευρά η απογείωση των των τουρκικών μαχητικών έστω και για ακροβατική επίδειξη.Η Ρωμαίικη Διοίκηση κατήγγειλε στα Ηνωμένα Έθνη την ακροβατική επίδειξη που πραγματοποίησαν αεροσκάφη του σμήνος »Τουρκικοί Αστέρες» και »Σόλο Τουρκ»>>, ανέφερε προκλητικά σε σχετική είδηση

<<Εορτή ειρήνης και ελευθερίας>> ο Αττίλας…

 Η  εφημερίδα Zaman με τον τίτλο «Η ελληνοκυπριακή διοίκηση διαμαρτυρήθηκε στα Η.Ε. για τους ‘τουρκικούς αστέρες’», γράφει για  την διαμαρτυρία στα Η.Ε.  για το σμήνος  αεροπορικής ακροβασίας των τουρκικών αεροπορικών δυνάμεων. Η εφημερίδα βεβαίως μιλά και αυτή για ελληνοκυπριακούς ισχυρισμούς  περί παραβίασης του »ε/κ» εναέριου χώρου και  παράνομου  κλεισίματος λόγω των εκδηλώσεων για την, όπως προκλητικά την ονομάζει , <<εορτή ειρήνης και ελευθερίας>> της 20ης Ιουλίου. 

 Διαβάστε ακόμη:

Αιχμές από τον απερχόμενο Αρχηγό ΓΕΕΦ στην Κύπρο που μίλησε για «προσωπικά συμφέροντα»


Ο Αττίλας σε φωτογραφίες που τράβηξαν Τούρκοι! Εικόνες από ομαδικούς τάφους

ΧΑΝΔΡΙΝΟΣ: Ένας ήρωας της Κύπρου που η Ελλάδα αρνείται να τιμήσει! ΒΙΝΤΕΟ