Αντεπίθεση Αναστασιάδη με «μπλόκο» στη Σύνοδο Κορυφής ΕΕ – Τουρκίας

Εντείνονται τα Κυπριακά αντίμετρα στην κλιμακούμενη Τουρκική προκλήτικότητα στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη. Η Κύπρος μάλιστα φέρεται όπως μεταδίδει το www.newsit.com.cy  να «αντεπιτεθεί» βγάζοντας από τη «φαρέτρα» της το «όπλο» που λέγεται μπλόκο στη Σύνοδο Κορυφής Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας στις 24 Μαρτίου στη Βάρνα της Βουλγαρίας. 

Από σήμερα το πρωί πάντως ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατάις, βρίσκεται ήδη στις Βρυξέλλες, από όπου ενισχυόμενος και από την διακομματική στήριξη που του παρείχε το χθεσινό Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, πρόκειται να εισηγηθεί την λήψη συγκεκριμένων μέτρων δια των οποίων η Ε.Ε. θα βοηθήσει την Λευκωσία να ασκήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα, παρακάμπτοντας τις πειρατικές τακτικές της Άγκυρας.

Εξάλλου, ήδη από χθες δια ενημερωτικής επιστολής του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ προς τους 27, τους πληροφορεί πως το θέμα έχει εγγραφεί στην ημερήσια διάταξη του Συμβουλίου. Παράλληλα, διευθετήθηκαν συναντήσεις με τους Προέδρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ.

Διαβάστε περισσότερα στο www.newsit.com.cy