OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ ΚΥΠΡΟΣ

Αναστασιάδης – Μακρόν: Επίλυση του Κυπριακού στη βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ

21/02/2021 - 18:41
Αναστασιάδης - Μακρόν
Share on FacebookShare on Twitter

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν είχε το μεσημέρι της Κυριακής, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των τακτικών επαφών τους, οι δύο Πρόεδροι αντάλλαξαν απόψεις για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, σε σχέση με την αναμενόμενη σύγκληση της άτυπης συνάντησης «5+1», σκοπός της οποίας θα είναι να επιτευχθεί συμφωνία για επαναδρομολόγηση της διαπραγματευτικής διαδικασίας.

Σε γραπτή του δήλωση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος αναφέρει ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης μετέφερε προς τον συνομιλητή του την ετοιμότητά του να συμμετάσχει το συντομότερο σε ουσιαστικές συνομιλίες υπό την αιγίδα του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, από το σημείο που είχαν μείνει στη Διάσκεψη του Κραν Μοντανά.

Στόχος της δικής μας πλευράς, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, παραμένει πάντοτε η επίτευξη μιας περιεκτικής, βιώσιμης και διαρκούς λύσης διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας που να βασίζεται στα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, όπως επίσης και τις αρχές και αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δεδομένου ότι η Γαλλία αποτελεί ένα εκ των Μονίμων Μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέδειξε τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει το Παρίσι, ειδικότερα επί ζητημάτων ασφαλείας και εφαρμογής της συμφωνίας για λύση του Κυπριακού.

Ο Πρόεδρος Μακρόν διαβεβαίωσε για την πλήρη στήριξη της Γαλλίας προς την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων με στόχο την επίλυση του Κυπριακού στη βάση των σχετικών ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ και των αρχών και αξιών της ΕΕ.

Οι δύο ηγέτες είχαν, επίσης, την ευκαιρία να συζητήσουν θέματα που άπτονται των προσεχών Ευρωπαϊκών Συμβουλίων. Ειδική μνεία έγινε στη Σύνοδο του ερχόμενου μήνα, οπότε και αναμένεται να συζητηθεί εκ νέου το θέμα της Τουρκίας με βάση και τη σχετική Έκθεση που αναμένεται να υποβάλει ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ κ. Μπορέλ, από την οποία αναμένεται να επιδείξει έμπρακτη και ειλικρινή βούληση για βελτίωση των σχέσεων της με την Ευρωπαϊκή Ένωση και με όλα τα Κράτη Μέλη, μέσα από συγκεκριμένες ενέργειες που θα έχουν διάρκεια.

Ο Πρόεδρος Μακρόν επανέλαβε την προσήλωση των Παρισίων στη στρατηγικής σημασίας σχέση Κύπρου-Γαλλίας η οποία αποσκοπεί στην από κοινού αντιμετώπιση των προκλήσεων στη μεσογειακή λεκάνη, καθώς οι δύο χώρες μοιράζονται το ίδιο όραμα για ειρήνη και σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή.

Αναφέρθηκε ακόμη στην άριστη και στενή συνεργασία των δύο χωρών σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που βρίσκονται στην ευρωπαϊκή ατζέντα και θα απασχολήσουν προσεχώς τους Αρχηγούς Κρατών και Κυβερνήσεων των «27».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags: ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΚΥΠΡΙΑΚΟΜΑΚΡΟΝΠΕΝΤΑΜΕΡΗΣ

Related Posts

Μητσοτάκης - Χριστοδουλίδης
ΕΛΛΑΔΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Μίλησε με τον πρόεδρο Χριστοδουλίδη για τα επόμενα βήματα στο Κυπριακό

11/12/2025 - 16:25
Κύπρος - Χριστοδουλίδης
ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Σε ανασχηματισμό προχώρησε ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης – Aλλαγές σε πέντε υπουργεία

05/12/2025 - 20:24
Τουρκία - Κύπρος
ΚΥΠΡΟΣ

«Στράβωσε» η Τουρκία με τη συμφωνία Κύπρου – Λιβάνου για καθορισμό ΑΟΖ: «Αγνοούνται οι Τουρκοκύπριοι – Θα υπερασπιστούμε τα συμφέροντά τους»

27/11/2025 - 11:13

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Το 1937 ξεκινά επί Στάλιν η οργανωμένη μαζική καταδίωξη των ελληνικής καταγωγής πολιτών στην ΕΣΣΔ

Επίθεση στο Σίδνεϊ: Οι Αυστραλοί χαιρετίζουν ως ήρωα τον περαστικό που αφόπλισε έναν ένοπλο [vid]

Μελόνι: «Από την πρώτη ημέρα ήμασταν στο πλευρό της Ουκρανίας, δεν νοσταλγούμε την Σοβιετική Ένωση»

An-22: Καρέ-καρέ η μοιραία συντριβή του ρωσικού μεταγωγικού στο Ιβάνοβο

ΗΠΑ: Κρατείται ένα άτομο που πιθανώς σχετίζεται με τους πυροβολισμούς στο Πανεπιστήμιο Μπράουν

Σίδνεϊ: Αποφασισμένοι για μακελειό οι δράστες της επίθεσης – Είχαν και αυτοκίνητο με εκρηκτικά – 12 οι νεκροί

Κρεμλίνο: Επιπολαιότητα του Ρούτε να μιλήσει για πόλεμο με τη Ρωσία

Ζελένσκι: Χρειαζόμαστε μια αξιοπρεπή ειρήνη – Δεδομένο ότι θα υπάρξουν συμβιβασμοί

Top News

Αίγιο: Πέθανε ο 43χρονος ασθενής μποξέρ που γρονθοκόπησε γιατρό - Τι λέει ο ορθοπεδικός για την επίθεση

Ο Στέφανος Κασσελάκης συγκαλεί έκτακτο συνέδριο για την τύχη του Κινήματος Δημοκρατίας - Στον «αέρα» το κόμμα

Ο Άρης Μουγκοπέτρος ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα - «Για ακόμη μια φορά είχα Άγιο, σε ευχαριστώ Παναγιά μου»

Τροχαίο στον Κολωνό: Η στιγμή που μηχανή με μεθυσμένη οδηγό συγκρούεται με δύο αυτοκίνητα και μία μοτοσικλέτα

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert