Αεροπειρατεία: Πρώην αξιωματικός του Αιγυπτιακού στρατού ο αεροπειρατής – Ζητά απελευθέρωση κρατουμένων

Αεροπειρατεία σε αεροσκάφος τύπου Airbus Α320 των αιγυπτιακών αερογραμμών εκδηλώθηκε, ενώ βρισκόταν στην περιοχή ελέγχου πτήσεων της Κύπρου και του δόθηκε άδεια να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Λάρνακας.
Το αεροσκάφος, απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Αλεξάνδρειας γύρω στις 8 πρωί και εκτελούσε εσωτερική πτήση Αλεξάνδρεια-Κάιρο.

Οι όμηροι πλέον είναι δύο επιβάτες ένας Βρετανός, ένας Σκωτσέζος και 4 μέλη του πληρώματος. Στο αεροσκάφος επέβαιναν επιβάτες διαφόρων υπηκοοτήτων, μεταξύ αυτών, Ισραηλινοί, Βρετανοί, Ολλανδοί και Αμερικάνοι, καθώς και δεκαεξαμελές πλήρωμα.

Απομακρύνονται δημοσιογράφοι και εκκενώνονται κτίρια σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από το αεροσκάφος, καθώς πιθανολογείται ότι επίκειται επιχείρηση εξουδετέρωσης του αεροπειρατή και υπό τον φόβο ότι είναι ζωσμένος με εκρηκτικά.

Εξακολουθεί να παραμένει άγνωστο το κατά πόσον είναι ζωσμένος ή όχι με εκρηκτικά. Στα αιτήματά του 59χρονου πρώην αξιωματικού του Αιγυπτιακού Στρατού σε 4σελιδο γράμμα που πέταξε από το αεροπλάνο, συμπεριλαμβάνεται η απελευθέρωση από την κυβέρνηση Σίσι, έγκλειστων στις φυλακές γυναικών οι οποίες πρόσκεινται στην αντιπολίτευση. Κυβερνήτης, συγκυβερνήτης, υπεύθυνος ασφαλείας και 3 επιβάτες κρατούνται ακόμα όμηροι.


ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΣΤΟ Newsit.com.cy