Κροσέτο: «Τα όπλα που δίνουμε στην Ουκρανία πρέπει να είναι υποχρεωτικά αμυντικά», επιμένει ο Ιταλός ΥΠΑΜ

Ο Ιταλός υπουργός Άμυνας, Γκουίντο Κροσέτο, παρεμβαίνοντας σε συνεδρίαση των νέων επιχειρηματιών της Ένωσης Βιομηχάνων Ιταλίας, αναφέρθηκε στις εξελίξεις στην Ουκρανία και στη στήριξη από μέρους των χωρών της Ατλαντικής Συμμαχίας.

Πιο αναλυτικά, ο Ιταλός υπουργός Άμυνας τόνισε: «Κάθε χώρα έχει τους νόμους της, το Σύνταγμά της. Η εφαρμογή του άρθρου 11 του Συντάγματός μας, μας επιβάλλει περιορισμούς σε ό,τι αφορά τη χρήση των όπλων που δίνουμε στην Ουκρανία. Πρέπει να χρησιμοποιούνται, υποχρεωτικά, για την άμυνας της Ουκρανίας, κάτι που σημαίνει ότι μπορούν να πλήττονται οι Ρώσοι στην Ουκρανία, αλλά δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην επικράτεια μιας άλλης χώρας».

«Είναι η άποψή μου, την οποία συμμερίζεται και ο υπουργός Εξωτερικών, Αντόνιο Ταγιάνι, διότι μιλάμε για πράγματα χωρίς προηγούμενο στην ιστορία μας», πρόσθεσε ο Κροσέτο.

Ο Ιταλός ΥΠΑΜ είχε εκφράσει και στο παρελθόν την αντίθεσή του με την χρήση δυτικών όπλων από την Ουκρανία για να χτυπήσει στόχους στο ρωσικό έδαφος.

Υπενθυμίζεται ότι, σήμερα οι ΗΠΑ και η Γερμανία έδωσαν το «πράσινο φως» στο Κίεβο να χρησιμοποιεί τα όπλα που του έχουν παραδώσει, για να χτυπήσουν θέσεις του ρωσικού στρατού εντός της επικράτειας της Ρωσίας, σε περίπτωση που οι ρωσικές δυνάμεις ετοιμάζουν επίθεση κατά της Ουκρανίας, και ειδικά της περιφέρειας του Χαρκόβου.

Με πληροφορίες από: AΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου Reuters