Κρίβι Ριχ: Πυραυλική επίθεση της Ρωσίας σε αστυνομικό τμήμα

(Πηγή φωτο: X / Twitter)

Μια ρωσική πυραυλική επίθεση έπληξε σήμερα 27 Σεπτεμβρίου 2024 ένα περιφερειακό αστυνομικό τμήμα στην πόλη Κρίβι Ριχ στην περιφέρεια Ντνιπροπετρόφσκ, ανέφερε ο κυβερνήτης Σέρχι Λίσακ. Τουλάχιστον τέσσερις άνδρες τραυματίστηκαν από την πυραυλική επίθεση, είπε ο Λίσακ, ενώ περισσότεροι άνθρωποι μπορεί να έχουν παγιδευτεί κάτω από τα ερείπια στο αστυνομικό τμήμα

«Η τύχη τεσσάρων ανθρώπων είναι προς το παρόν άγνωστη», δήλωσε ο κυβερνήτης του Κρίβι Ριχ. Το Κρίβι Ριχ, με πληθυσμό περίπου 660.000, είναι η δεύτερη πιο πυκνοκατοικημένη πόλη στην περιφέρεια Ντνιπροπετρόφσκ.

 

Οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στο σημείο της επίθεσης συνεχίζονται.

Η έκρηξη στο Κρίβι Ριχ – που είναι και γενέτειρα του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ ζελένσκι – αναφέρθηκε σχεδόν αμέσως μετά την ενεργοποίηση συναγερμού αεροπορικής επιδρομής.

Έχει υποστεί πολλαπλές φονικές επιθέσεις των ρωσικών δυνάμεων, από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος στην Ουκρανία, στις 24 Φεβρουαρίου 2022. Το καλοκαίρι, στις 8 Ιουλίου, ρωσική πυραυλική επίθεση στο Κρίβι Ριχ είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 11 άνθρωποι και να τραυματιστούν τουλάχιστον 53 άλλοι, όπως ανακοίνωσαν τότε οι τοπικές αρχές.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία Reuters