Κριμαία: Η στιγμή που θραύσματα ουκρανικών ATACMS που αναχαίτισε η Ρωσία πέφτουν στην παραλία της Σεβαστούπολης [vid]

Σοκαριστικό βίντεο από κάμερες ασφαλείας ήρθε σήμερα στη δημοσιότητα και δείχνει τη στιγμή που θραύσματα ουκρανικών πυραύλων πέφτουν σε παραλία της Σεβαστούπολης, στην κατεχόμενη από τη Ρωσία Κριμαία.

Το περιστατικό έγινε το Σάββατο 22 Ιουνίου 2024 και σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον 4 ανθρώπους, ανάμεσά τους δύο παιδιά, ενώ τραυματίστηκαν άλλοι 150 άνθρωποι.

Όπως υποστηρίζει η Ρωσία, η Ουκρανία επιτέθηκε στην Κριμαία με 5 αμερικανικής κατασκευής πυραύλους ATACMS, οι τέσσερις από τους οποίους καταρρίφθηκαν και άλλος ένας εξερράγη στον αέρα.

Τα συντρίμμια από τους καταρριφθέντες στόχους, οι οποίοι έφεραν στην κεφαλή τους βόμβες διασποράς, έπεσαν σε παράκτιες περιοχές στην Σεβαστούπολη, όπου πολύς κόσμος έκανε μπάνιο, λέει η Μόσχα. Η Ουκρανία δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμα την επίθεση.

Δείτε το βίντεο από την στιγμή των εκρήξεων στην παραλία:

Παράλληλα, η Μόσχα κατηγορεί και τις ΗΠΑ για την επίθεση, καθώς εκείνες προμήθευσαν τους πυραύλους στο Κίεβο και μέσω των περιπολιών των αμερικανικών αεροσκαφών πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα επιδεικνύουν τους στόχους στους Ουκρανούς συμμάχους τους.

Το αμερικανικό Πεντάγωνο διέψευσε ότι έχει οποιαδήποτε σχέση με την επίθεση. Το Κρεμλίνο τονίζει ότι δεν θα αφήσει αναπάντητη την επίθεση αυτή.

Ωστόσο, στο βίντεο αυτό, που φαίνονται οι άνθρωποι να τρέχουν πανικόβλητοι για να αποφύγουν τα θραύσματα των πυραύλων, επιβεβαιώνεται ότι δεν είχε ηχήσει κάποιος συναγερμός που να προειδοποιεί τους πολίτες για επίθεση. Ερωτηματικά, επίσης, προκαλεί το γεγονός ότι η Ρωσία κατέρριψε τους πυραύλους πάνω από την πολυσύχναστη αυτήν περιοχή.