Κρεμλίνο: Κατηγορεί τις ΗΠΑ για την ουκρανική επίθεση στην Κριμαία και απειλεί με αντίποινα

Το Κρεμλίνο επανέλαβε σήμερα 24/6/2024 τις κατηγορίες που διατύπωσε χθες το ρωσικό υπουργείο Άμυνας για την ουκρανική επίθεση στην Σεβαστούπολη της Κριμαίας.

Τόσο το Κρεμλίνο, όσο και το ρωσικό υπουργείο Άμυνας θεωρούν υπεύθυνες τις ΗΠΑ, καθώς η επίθεση πραγματοποιήθηκε με πυραύλους ATACMS.

Σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές κατά την επίθεση αυτή σκοτώθηκαν τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι, περιλαμβανομένων δύο παιδιών, και τραυματίστηκαν άλλοι 151.

Το Κρεμλίνο, δια του εκπροσώπου του Ντμίτρι Πεσκόφ χαρακτήρισε την επίθεση «απολύτως βάρβαρη» και είπε ότι η Μόσχα θα αντιδράσει απέναντι στην αμερικανική ανάμειξη στην επίθεση.

Μάλιστα ο Πεσκόφ πρότεινε οι δημοσιογράφοι να ρωτήσουν τις κυβερνήσεις της Ευρώπης και των ΗΠΑ «γιατί ενεπλάκησαν στις δολοφονίες παιδιών».

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας κάλεσε σήμερα την Αμερικανίδα πρεσβευτή για να την ενημερώσει ότι η Μόσχα κατηγορεί το Κίεβο και την Ουάσινγκτον ως εξίσου υπεύθυνες για την φονική πυραυλική επίθεση χθες στη Σεβαστούπολη της Κριμαίας.

«Τέτοιου είδους ενέργειες από την Ουάσινγκτον…δεν θα μείνουν αναπάντητες. Σίγουρα θα υπάρξουν αντίποινα», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο.

Χθες, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι τέσσερις από τους πυραύλους ATACMS, που παραδόθηκαν στην Ουκρανία από τις ΗΠΑ, εξοπλισμένοι με κεφαλές διασποράς, καταρρίφθηκαν από συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας και τα πυρομαχικά ενός πέμπτου εξερράγησαν στον αέρα.

Πηγές: Reuters, AFP, ΑΠΕ-ΜΠΕ