Κρεμλίνο: Καμία έκπληξη από την απόσυρση Μπάιντεν – Αιχμές για την Κάμαλα Χάρις

Στις ΗΠΑ και σε ολόκληρο τον κόσμο η απόφαση του Τζο Μπάιντεν να αποσυρθεί από την κούρσα για τις αμερικανικές εκλογές του Νοεμβρίου του 2024 αποτέλεσε έκπληξη πρώτου μεγέθους.

Όλα τα διεθνή ειδησεογραφικά δίκτυα με έκτακτες ανταποκρίσεις μετέδιδαν λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις μετά την ανακοίνωση Μπάιντεν, αλλά και την δήλωσή του πως στηρίζει την νυν αντιπρόεδρό του Κάμαλα Χάρις ως υποψήφια των Δημοκρατικών για να αντιμετωπίσει τον Ρεπουμπλικανό Ντόναλντ Τραμπ.

Ηγέτες από όλο τον κόσμο εξήραν την κίνηση Μπάιντεν, επισημαίνοντας πως με την απόφασή του προέταξε το συμφέρον της χώρας του έναντι του προσωπικού.

Όλα αυτά όμως δεν ισχύουν για τη Μόσχα. Η οποία υποστηρίζει ούτε λίγο, ούτε πολύ πως περίμενε αυτή την εξέλιξη. Κι όχι μόνον αυτό, αλλά επιχείρησε να «κοντύνει» την υποψηφιότητα της Κάμαλα Χάρις.

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, υποστήριξε πως δεν αποτέλεσε ιδιαίτερη έκπληξη το γεγονός ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάιντεν αποσύρθηκε από την εκστρατεία επανεκλογής του και δήλωσε ότι η αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις δεν είχε έως τώρα καμία συνεισφορά στις – ούτως ή άλλως «παγωμένες» μετά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022 – ρωσοαμερικανικές σχέσεις.

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι οι απρόβλεπτες εξελίξεις στα αμερικανικά πολιτικά πράγματα δεν αποτελούν προτεραιότητα για τη Μόσχα, η οποία – πάντα κατά τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου – έχει επικεντρωθεί στο να επιτύχει τους στόχους της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία», όπως χαρακτηριστικά αποκαλεί ο Βλάντιμιρ Πούτιν την στρατιωτική εισβολή στην γειτονική χώρα.

Πηγή: Με πληροφορίες από Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ