Κράσνονταρ: Ουκρανικά drones τίναξαν στον αέρα ρωσική αποθήκη πυρομαχικών [vids]

Αποθήκες πυρομαχικών στο Κράσνονταρ Κράι της Ρωσίας στόχευσαν ουκρανικά drones κατά την διάρκεια της νύχτας της 20ής προς την 21η Σεπτεμβρίου 2024.

Και κατά τα φαινόμενα με επιτυχία.

Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια επίσημη ενημέρωση για τις εκρήξεις στο Κράσνονταρ από την ουκρανική πλευρά.

Ωστόσο οι εικόνες που μεταδίδονται δια των social media, ακόμη και από ρώσους blogger, δείχνουν πως η ουκρανική επίθεση βρήκε στόχο στο Κράσνονταρ, καθώς από τις εκρήξεις σχηματίστηκε πύρινο μανιτάρι που φαινόταν από χιλιόμετρα μακριά, ενώ ακούγονταν πολλές δευτερεύουσες εκρήξεις πυρομαχικών.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πως καταρρίφθηκαν πάνω από εκατό ουκρανικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα πάνω από το έδαφος της Ρωσίας κατά τη διάρκεια της νύχτας, σε επιδρομές που κατ’ αυτό προκάλεσαν περιορισμένες ζημιές, πάντως όχι θύματα.

Τα 43 από αυτά καταστράφηκαν στους αιθέρες της περιφέρειας Μπριάνσκ (δυτικά), που γειτονεύει με την Ουκρανία.

Άλλα 18 καταστράφηκαν στην Κράσνονταρ (νοτιοδυτικά), περιφέρεια που γειτονεύει με την Κριμαία, την ουκρανική χερσόνησο που προσαρτήθηκε στη Ρωσία το 2014.

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη της Κράσνονταρ, τον Βενιαμίν Καντράτιεφ, η πτώση συντριμμιών drone προκάλεσε «πυρκαγιά, η οποία εξαπλώθηκε σε εκρηκτικά» στην περιοχή Τιχαρέτσκι. Κάτοικοι απομακρύνθηκαν εσπευσμένα, πάντως «δεν αναφέρθηκε κάποια ζημιά», πρόσθεσε μέσω Telegram.

Το χτύπημα στο Κράσνονταρ έρχεται λίγες ημέρες μετά την αντίστοιχη ουκρανική επίθεση με drones εναντίον αποθήκης πυρομαχικών και πυραύλων – μεταξύ των οποίων Iskander – στην Τβερ της Ρωσίας, μια επίθεση που χαρακτηρίστηκε από ανεξάρτητους αναλυτές ως μία από τις πιό επιτυχημένες από την έναρξη του πολέμου, τον Φεβρουάριο του 2022.

Και τότε ο τοπικός κυβερνήτης έκανε λόγο απλώς για θραύσματα ουκρανικών drones που έπεσαν, ωστόσο είναι χαρακτηριστικό ότι η έκρηξη στην Τβερ ισοδυναμούσε με σεισμό μεγέθους από 2, 5 έως 2,8 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ.