Κούσνερ: Οι Παλαιστίνιοι θα πρέπει να έχουν αυτοδιάθεση

Οι Παλαιστίνιοι «θα πρέπει να έχουν αυτοδιάθεση», δήλωσε ο ανώτερος σύμβουλος του Λευκού Οίκου και γαμπρός του Τραμπ Τζάρεντ Κούσνερ κατά τη διάρκεια συνέντευξης που προβλήθηκε την Κυριακή στο HBO . Ο Κούσνερ πάντως δεν περιέγραψε επακριβώς τι εννοούσε και δεν υποστήριξε ξεκάθαρα μια λύση δύο κρατών.

Όταν πιέστηκε από τον Jonathan Swan του Axios για το αν αυτό σήμαινε κυριαρχία, ο Κούσνερ απάντησε: «μιλάμε για τους ανθρώπους, όχι για τους πραγματικούς τεχνικούς όρους».

Τα σχόλια του Κούσνερ σχετικά με το, ακόμη μυστικό, ειρηνευτικό σχέδιο της Μέσης Ανατολής έγιναν σε μια εκτενή συνέντευξη, στην οποία ο Κουσνέρ ρωτήθηκε και για το θέμα της Ρωσίας και της επανεγκατάστασης των προσφύγων.

Η συνέντευξη περιελάμβανε ερωτήματα σχετικά με την προοπτική του Kushner για την ισραηλινο-παλαιστινιακή σύγκρουση, ειδικά καθώς η κυβέρνηση Trump αναμένεται να παρουσιάσει ένα τμήμα του ειρηνευτικού σχεδίου σε συνέδριο στο Μπαχρέιν στα τέλη Ιουνίου .

Εδώ είναι η πλήρης συνέντευξη:

JONATHAN SWAN: Πιστεύετε ότι οι Παλαιστίνιοι είναι ικανοί να κυβερνούνται χωρίς την παρέμβαση του Ισραήλ;

JARED KUSHNER: Νομίζω ότι είναι μια πολύ καλή ερώτηση. Eίναι κάτι που θα πρέπει να δούμε. Η ελπίδα είναι, ότι με την πάροδο του χρόνου θα μπορούν να αυτοκυβερνηθούν.

JONATHAN SWAN: Δηλαδή υπό την Παλαιστινιακή Αρχή;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΚΟΥΝΤΕΡ: Τους Παλαιστινίους. Νομίζω ότι υπάρχουν ορισμένα πράγματα που η τρέχουσα παλαιστινιακή κυβέρνηση έχει κάνει καλά και υπάρχουν κάποια πράγματα που δεν έχουν γίνει. Η περιοχή πάντως είναι επενδύσιμη, μπορούν να γίνουν επενδύσεις σε διάφορους κλάδους και υποδομές και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας,

Πηγή: VOX

Φωτογραφία Αρχείου Reuters