Κουρσκ: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύσσει η Ρωσία την περιοχή – Νεκροί δεκάδες Ρώσοι στρατιώτες [vid]

Εκτός ελέγχου φαίνεται να είναι η κατάσταση στο Κουρσκ για την Ρωσία, μετά την εισβολή ουκρανικών στρατευμάτων την περασμένη Τρίτη, 6.8.2024, όταν το OnAlert.gr σας ενημέρωνε πως «κάτι τρέχει» στην περιοχή.

Αν και το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα 9.8.2024 ότι οι δυνάμεις του «συνεχίζουν να αποκρούουν» μια ουκρανική απόπειρα διείσδυσης στην περιφέρεια του Κουρσκ, όπως μεταδίδει με έκτακτο δελτίο το τουρκικό Πρακτορείο Ειδήσεων Anadolu, η Ρωσία κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην περιοχή, όπου οι συγκρούσεις με τα ουκρανικά στρατεύματα συνεχίζονται για 4η ημέρα.

«Η επιχείρηση καταστροφής σχηματισμών του ουκρανικού στρατού συνεχίζεται», είχε ισχυριστεί νωρίτερα το ρωσικό υπουργείο, που υποστήριζε ότι οι ουκρανικές επιθέσεις «αποτυγχάνουν».

Ωστόσο σε βίντεο, που δημοσιοποιήθηκε σήμερα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και επαληθεύτηκε από το πρακτορείο Reuters, εικονίζεται μια φάλαγγα με καμένα ρωσικά στρατιωτικά φορτηγά κατά μήκος αυτοκινητοδρόμου στην περιφέρεια του Κουρσκ.

Περίπου 15 φορτηγά φαίνονται στο βίντεο, μεταξύ των οποίων ένα που φέρει το σήμα Ζ το οποίο χρησιμοποιεί η Ρωσία ως σύμβολο της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησής» της στην Ουκρανία.

Γύρω και μέσα στα φορτηγά διακρίνονται νεκροί Ρώσοι στρατιώτες, με ορισμένες πληροφορίες να ανεβάζουν τον αριθμό τους σε πολλές δεκάδες.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Οι εικόνες που ακολουθούν είναι πολύ σκληρές:

Το Reuters ήταν σε θέση να διαπιστώσει ότι η τοποθεσία είναι το χωριό Οκτιαμπρσκόγε, με βάση κτίρια, δένδρα και το δρόμο, όμως δεν μπόρεσε να εντοπίσει πότε ακριβώς τραβήχτηκε το βίντεο.

Πηγές: Με πληροφορίες από Anadolu, AFP, Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ