Κουρσκ: Οι Ουκρανοί κατέστρεψαν γέφυρα εμποδίζοντας τις εκκενώσεις πληθυσμών – Έχουν προωθηθεί σχεδόν 3 χιλιόμετρα

REUTERS/Viacheslav Ratynskyi

Οι ουκρανικές δυνάμεις κατέστρεψαν μια γέφυρα στον ποταμό Σέιμ στην περιφέρεια Κουρσκ της Ρωσίας, εμποδίζοντας τις εκκενώσεις πληθυσμών δια ξηράς, μετέδωσε το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο της Ρωσίας TASS επικαλούμενο τοπικές υπηρεσίες ασφαλείας.

Μαζική εκκένωση βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή Γκλόυσκοφ, όπου ζουν 20.000 άνθρωποι, μετά την ταχεία ουκρανική εισβολή στην ρωσική αυτή περιφέρεια.

Στη συγκεκριμένη περιοχή, αναφέρεται πως υπάρχουν τρεις γέφυρες, στις οποίες επιτέθηκαν επίσης οι Ουκρανοί, σε μια προσπάθεια να αποκόψουν τα ρωσικά στρατεύματα και να περικυκλώσουν τους Ρώσους στρατιώτες.

Ο ανώτατος διοικητής των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων Ολεξάντρ Σίρσκι ενημέρωσε τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι για τις επιχειρήσεις του ουκρανικού στρατού. Όπως αναφέρει ο Ουκρανός πρόεδρος «η πρώτη γραμμή παραμένει η πρώτη μας προτεραιότητα, ιδιαίτερα οι κατευθύνσεις Ποκρόφσκ και Τόρετσκ».

«Όσον αφορά την επιχείρηση στην περιοχή του Κουρσκ, ενισχύουμε τις θέσεις μας και δημιουργούμε ένα »απόθεμα ανταλλαγής» για την Ουκρανία», γράφει στο Χ (πρώην Twitter) o Ζελένσκι, αναφερόμενος στους Ρώσους αιχμάλωτους στρατιώτες, οι οποίοι αυξάνονται καθώς προωθούνται οι ουκρανικές δυνάμεις και θα ανταλλαχθούν με Ουκρανούς στρατιώτες αιχμάλωτους πολέμου.

O Σίρσκι ενημέρωσε τον Αμερικανό ομόλογό του

Ο Σίρσκι δήλωσε ότι συζήτησε την κατάσταση στο πεδίο της μάχης με τον επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου των ΗΠΑ Τσαρλς Μπράουν.

«Ενημέρωσα τον Αμερικανό ομόλογό μου για τις αλλαγές στην επιχειρησιακή και στρατηγική κατάσταση και συζήτησα τις τρέχουσες και πιο κρίσιμες ανάγκες των ουκρανικών δυνάμεων σε όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό», δήλωσε ο Σίρσκι μέσω ανάρτησης του στην εφαρμογή Telegram.

Ο Σίρσκι είπε επίσης ότι συνεχίζονται οι μάχες στην περιφέρεια του Κουρσκ και οι ουκρανικές δυνάμεις προωθήθηκαν κατά ένα έως τρία χιλιόμετρα «σε ορισμένους τομείς».

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ, AFP, Reuters / Φωτογραφία αρχείου Reuters