Κουρσκ: Οι Ουκρανοί ανατίναξαν και τρίτη γέφυρα στον ποταμό Σέιμ – Εγκλωβισμένοι Ρώσοι σε περιοχή περίπου 700 τετραγωνικών χιλιομέτρων

REUTERS/Viacheslav Ratynskyi/File Photo

Να αποκόψουν και να εγκλωβίσουν Ρώσους στρατιώτες που βρίσκονται στην περιφέρεια του Κουρσκ φαίνεται πως επιχειρούν οι ουκρανικές δυνάμεις.

Όπως μεταδίδουν Ρώσοι πολεμικοί bloggers και ανταποκριτές ρωσικών μέσων ενημέρωσης, μια τρίτη – και τελευταία – γέφυρα στον ποταμό Σέιμ, στην περιφέρεια του Κουρσκ, βρέθηκε στο στόχαστρο των ουκρανικών δυνάμεων.

Αυτή η τρίτη γέφυρα βρίσκεται στην περιοχή Κορενέφσκι.

Αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες που μεταδίδουν οι Ρώσοι για καταστροφή και τρίτης γέφυρας, τότε μια περιοχή περίπου 700 τετραγωνικών χιλιομέτρων θα είναι αποκομμένη, με αποτέλεσμα οι Ρώσοι στρατιώτες που βρίσκονται σ’ αυτήν να μην μπορούν να ανεφοδιαστούν ή ακόμη και να μετακινηθούν.

Υπενθυμίζεται πως η μεγαλύτερη γέφυρα σε αυτό το τμήμα του μετώπου – στο χωριό Γκλούσκοβο- καταστράφηκε από τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις το απόγευμα της 16ης Αυγούστου.

Είναι αυτή η γέφυρα για την οποία την επομένη η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείο Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, ισχυρίστηκε πως επλήγη με πυραύλους HIMARS, ισχυρισμός που απαντήθηκε από την Πολεμική Αεροπορία της Ουκρανίας.

Μια μέρα αργότερα, άλλη μια γέφυρα στην περιφέρεια του Κουρσκ, στην περιοχή Ζβανόγιε ανατινάχθηκε από τους Ουκρανούς.