Κουρσκ: Οι ουκρανικές δυνάμεις μπήκαν στην κομβικής σημασίας πόλη Σούτζα [vid]

Η Ρωσική πόλη Σούτζα ήταν ένα από τους στόχους των ουκρανικών δυνάμεων κατά την εισβολή τους στην περιφέρεια του Κουρσκ.

Κι αυτό αφενός γιατί στην Σούτζα βρίσκεται σταθμός φυσικού αερίου, απ’ όπου το πολύτιμο αγαθό διοχετεύεται σε χώρες της Ευρώπης και αφετέρου γιατί αποτελεί διαμετακομιστικό κέντρο για τον ρωσικό στρατό.

Ήδη από τις 10 Αυγούστου ο ουκρανικός στρατός διατεινόταν πως βρίσκεται εντός της πόλης, κάτι που επιχειρούσε να διαψεύσει ο Ρώσος δήμαρχος της πόλης.

Όμως σήμερα 14.8.2024 το ουκρανικό ειδησεογραφικό δίκτυο TSN έδειξε Ουκρανούς στρατιώτες να αφαιρούν τη ρωσική σημαία στην πόλη Σούτζα στην περιφέρεια του Κουρσκ, μεταδίδοντας βίντεο από την εμπόλεμη περιοχή της Ρωσίας για πρώτη φορά μετά την εισβολή του Κιέβου.

Συμπτωματικά λίγες ώρες νωρίτερα ο επικεφαλής των ανδρών του Ραμζάν Καντίροφ, προέδρου της Τσετσενίας και στενού συμμάχου του Πούτιν, δήλωνε πως δεν υπάρχουν ουκρανικές δυνάμεις στη Σούτζα, επ’ ουδενί δεν ελέγχουν την πόλη και πως βρίσκονται σε εξέλιξη μάχες εκτός της πόλης.