Κουρσκ: Ο ουκρανικός στρατός ελέγχει 100 οικισμούς και έχει αιχμαλωτίσει περίπου 600 Ρώσους στρατιώτες

REUTERS/Viacheslav Ratynskyi

Η Ουκρανία ελέγχει 100 οικισμούς και έκταση 1.294 τετραγωνικών χιλιομέτρων στη ρωσική μεθοριακή περιφέρεια του Κουρσκ, όπου από την αρχή της επίθεσής της, πριν από τρεις εβδομάδες, έχει συλλάβει 594 στρατιώτες του εχθρού, ανακοίνωσε σήμερα ο αρχηγός των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, Ολεξάντερ Σίρσκι.

«Μέχρι σήμερα, έχουμε πάρει τον έλεγχο 1.294 τετραγωνικών χιλιομέτρων εδάφους και 100 οικισμών», δήλωσε ο Σίρσκι στη διάρκεια ενός φόρουμ στο Κίεβο. «Πεντακόσια ενενήντα τέσσερα (594) μέλη των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων έχουν αιχμαλωτισθεί στη ζώνη αυτή», πρόσθεσε.

Τόνισε ότι η Ρωσία μεταφέρει στρατεύματα από το ουκρανικό μέτωπο, αποδυναμώνοντάς τα, στην προσπάθειά της να αποκρούσει τις ουκρανικές επιχειρήσεις επί ρωσικού εδάφους.

Σύμφωνα με τον Σίρσκι, ο ρωσικός στρατός προσπαθεί να δημιουργήσει «έναν δακτύλιο άμυνας γύρω από την επιθετική μας ομάδα και σχεδιάζει περαιτέρω αντιεπιθετικές ενέργειες».

«Περίπου 30.000 στρατιωτικοί έχουν ήδη αναδιαταχθεί προς την κατεύθυνση του Κουρσκ από τα ουκρανικά εδάφη μέχρι σήμερα και ο αριθμός αυτός συνεχίζει να αυξάνεται», τόνισε ο Ουκρανός Α/ΓΕΕΔ.

Τι είπε για το μέτωπο στην ουκρανική πόλη Ποκρόφσκ 

Παράλληλα, όπως δήλωσε ο Σίρσκι, η Ρωσία προσπαθεί να διακόψει τις γραμμές ανεφοδιασμού της Ουκρανίας στο μέτωπο κοντά στη στρατηγικής σημασίας πόλη Ποκρόφσκ.

«Η κατάσταση στο μέτωπο του Ποκρόβσκ είναι αρκετά δύσκολη… ο εχθρός χρησιμοποιεί το πλεονέκτημά του σε προσωπικό, όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό, χρησιμοποιεί ενεργά πυροβολικό και αεροπορία», είπε.

Πηγές: Interfax, ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου Reuters