Κουρσκ: Νέα αναφορά για εκτέλεση Ουκρανών αιχμαλώτων πολέμου από τον ρωσικό στρατό

Για νέα περίπτωση εκτέλεση Ουκρανών αιχμαλώτων πολέμου από τον ρωσικό στρατό στην περιοχή του Κουρσκ κάνει λόγο το ουκρανικό δίκτυο DeepState.

Σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από την 1η Ταξιαρχία του ουκρανικού στρατού που μάχεται στην περιοχή του Κουρσκ, η εκτέλεση των αιχμαλώτων πολέμου έγινε την 10η Οκτωβρίου.

Εκείνη την μέρα – πάντα κατά το DeepState – Ουκρανοί χειριστές μη επανδρωμένων εναέριων μέσων έπεσαν σε ενέδρα κοντά στο Ζέλενι Σλιάκ. Οι Ουκρανοί στρατιώτες πίστευαν ότι βρίσκονταν σε μια ασφαλή περιοχή, αλλά βρέθηκαν αντιμέτωποι με υπέρτερες δυνάμεις του ρωσικού στρατού.

Οι Ουκρανοί αναγκάστηκαν να παραδοθούν λόγω περιορισμένων πυρομαχικών. Τότε οι Ρώσοι στρατιώτες τους υποχρέωσαν να βγάλουν τα ρούχα τους, τους έβαλαν να πέσουν στο έδαφος και τους εκτέλεσαν.

«Τέτοιες ενέργειες αποτελούν κατάφωρη παραβίαση της Σύμβασης της Γενεύης σχετικά με τη Μεταχείριση των Αιχμαλώτων Πολέμου… Η διεθνής κοινότητα δεν πρέπει να κάνει τα στραβά μάτια σε τέτοια εγκλήματα», δήλωσε ο Ουκρανός διαμεσολαβητής, που συγκεντρώνει στοιχεία για να τεκμηριώσει την υπόθεση και να ενημερώσει διεθνείς οργανισμούς.