Κουρσκ: Η Ρωσία στέλνει περισσότερους πυραύλους και όπλα για το πυροβολικό στα στρατεύματά της

REUTERS/Anton Vaganov

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα ότι απέστειλε περισσότερους πυραύλους και όπλα για το πυροβολικό στην περιφέρεια του Κουρσκ στη δυτική Ρωσία, όπου οι ρωσικές δυνάμεις πολεμούν χιλιάδες Ουκρανούς στρατιώτες που διείσδυσαν στο ρωσικό έδαφος μετά την αιφνιδιαστική διασυνοριακή επίθεση που εξαπέλυσε στις 6 Αυγούστου το Κίεβο.

«Επιπλέον πύραυλοι και όπλα για το πυροβολικό εστάλησαν στην ομάδα», αναφέρει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας σε ανακοίνωσή του σχετικά με τον εφοδιασμό των στρατευμάτων του σε μεθοριακές περιοχές της Ρωσίας.

Από την έναρξη της ουκρανικής διασυνοριακής επίθεσης στη Ρωσία, πάνω από 130.000 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από τα σπίτια τους για να γλιτώσουν από τις μάχες και τους βομβαρδισμούς, σύμφωνα με τις αρχές της περιφέρειας του Κουρσκ. Τουλάχιστον 31 άμαχοι έχουν χάσει τη ζωή τους και 143 έχουν τραυματιστεί, σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Το αμερικανικό Ινστιτούτο για την Μελέτη του Πολέμου (ISW) ανέφερε σε πρόσφατη έκθεσή του ότι η απάντηση της Μόσχας στην ουκρανική επίθεση εντός της επικράτειάς της παρεμποδίζεται από επικαλυπτόμενες δομές διοίκησης, οι οποίες προκαλούν «τριβή» και «σύγχυση» μεταξύ των δυνάμεών της.

Πηγές: Reuters, ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου Reuters