Κουρσκ: «Έως και 1.000 Ουκρανοί στρατιώτες συμμετείχαν στην επίθεση» αποκάλυψε ο Γκερασίμοφ

Ο αρχηγός του ρωσικού γενικού επιτελείου, Βαλέρι Γκεράσιμοφ, δήλωσε σήμερα πως «έως και 1.000 Ουκρανοί στρατιώτες συμμετείχαν στην επιδρομή που έγινε χθες στην περιφέρεια Κουρσκ», στα σύνορα με την Ουκρανία. Ο Γκεράσιμοφ είπε επίσης πως οι ρωσικές δυνάμεις εξακολουθούν να «καταστρέφουν τον εχθρό» σε περιοχές κοντά στη μεθόριο.

«Η πρoώθηση του εχθρού εις βάθος στο [ρωσικό] έδαφος ανακόπηκε από πλήγματα της αεροπορίας και του πυροβολικού», διαβεβαίωσε ο Γκεράσιμοφ τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν στη διάρκεια συνάντησης που αναμεταδόθηκε από τη ρωσική τηλεόραση.

Σημειώνεται ότι χθες, ο Βαλέρι Γκερασίμοφ  επισκέφθηκε θέσεις που ελέγχονται από τα στρατεύματά του στην ανατολική ουκρανική περιοχή του Ντονέτσκ, ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. «Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου άκουσε τις αναφορές των διοικητών (…) Έβγαλε συμπεράσματα από αυτές και έθεσε καθήκοντα για μελλοντικές ενέργειες», αναφέρει το υπουργείο στην ανακοίνωση του.

Νωρίτερα, ο Βλάντιμιρ Πούτιν δήλωσε πως η ουκρανική επιδρομή στη ρωσική περιφέρεια Κουρσκ είναι μεγάλη πρόκληση. «Το καθεστώς του Κιέβου ξεκίνησε άλλη μια μεγάλη πρόκληση» δήλωσε ο Πούτιν στα μέλη της ρωσικής κυβέρνησης σχετικά με την επίθεση στο Κουρσκ και έπειτα πρόσθεσε πως ουκρανικές δυνάμεις διεξήγαγαν «αδιακρίτως βομβαρδισμό πολιτικών» στόχων στην ρωσική περιφέρεια.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφίες Reuters