Κίνα: Κατηγορεί τις ΗΠΑ για οικονομική τρομοκρατία – Η Huawei στην «αντεπίθεση»

Ο γενικός διευθυντής της Huawei Technologies Espana, Τόνι Τζιν Γιονγκ άσκησε κριτική στην απαγόρευση που εφαρμόζεται για την Huawei στις ΗΠΑ, ενώ τόνισε ότι η αναφερόμενη κινεζική εταιρία σύγχρονης τεχνολογίας θα εξακολουθήσει να επενδύει στην τεχνολογία 5G, αλλά και στην κυβερνοασφάλεια.

Η αμερικανική απαγόρευση “είναι ένα βήμα προς τα πίσω, που θα επηρεάσει το εμπόριο, την ανταλλαγή των ιδεών, αλλά και την έρευνα για μία καλύτερη οικονομία, αλλά και για ένα τεχνολογικό και ψηφιακό οικοσύστημα,” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τζιν όταν ρωτήθηκε για την αμερικανική απόφαση εφαρμογής απαγόρευσης σε βάρος της Huawei, αλλά και για την κίνηση της Google να εμποδίσει την άδεια Android της κινεζικής εταιρίας.

Ο «εμπορικός πόλεμος» κλιμακώνεται σε επίπεδο ρητορικής

Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Κίνας Τζανγκ Χανχούι δήλωσε σήμερα ότι η εσκεμμένη πρόκληση εμπορικών διενέξεων αποτελεί «γυμνή οικονομική τρομοκρατία», καθώς το Πεκίνο μοιάζει να ανεβάζει τον τόνο εν μέσω του διευρυνόμενου και κλιμακούμενου εμπορικού πολέμου στον οποίο έχει εμπλακεί με τις ΗΠΑ.

Ο Τζανγκ έκανε το σχόλιο αυτό όταν ερωτήθηκε σχετικά τον εμπορικό πόλεμο, καθώς ενημέρωνε δημοσιογράφους για την επικείμενη επίσκεψη του κινέζου προέδρου Σι Τζινπίνγκ την επόμενη εβδομάδα.

«Το να προκαλούνται με αυτόν τον τρόπο, εσκεμμένα, εμπορικές διενέξεις, είναι γυμνή οικονομική τρομοκρατία, οικονομικός σοβινισμός, οικονομικός εκφοβισμός», στηλίτευσε ο διπλωμάτης.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ /Φωτογραφία αρχείου Reuters