Κίνα: «Κάνει τράμπα» τους στρατιώτες με μη επανδρωμένα οχήματα μάχης

Σύστημα MLRS τύπου AR3

Η Κίνα αναπτύσσει μη επανδρωμένα οχήματα εδάφους, ικανά να  μεταφέρουν όπλα, στα σύνορά με την Ινδία, στην περιοχή κοντά στο Θιβέτ, σύμφωνα με όσα αναφέρουν ινδικά μέσα ενημέρωσης. Αρκετά από αυτά τα UGV  αναπτύσσονται σε παραμεθόριες περιοχές όπου τα κινεζικά στρατεύματα έχουν «εγκλωβιστεί» σε συγκρούσεις με Ινδούς στρατιώτες.

Καθώς τα κινέζικα στρατεύματα «ζορίζονται» να επιχειρήσουν στις αντίξοες συνθήκες που επικρατούν σε τόσο μεγάλο υψόμετρο, τα μη επανδρωμένα οχήματα έρχονται να αναλάβουν δράση και να «ξεκουράσουν» τους Κινέζους στρατιώτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός της Κίνας έχει αναπτύξει 88 οχήματα τύπου Sharp Claw, το οποίο είναι εξοπλισμένο με ένα ελαφρύ πολυβόλο που μπορεί να λειτουργήσει ασύρματα και 120 οχήματα τύπου Mule-200, που έχει σχεδιαστεί ως μη επανδρωμένο όχημα ανεφοδιασμού, αλλά μπορεί επίσης να εξοπλιστεί με όπλα.

Το υψόμετρο δυσκολεύει τα κινέζικα στρατεύματα

Εκτός από τα μη επανδρωμένα οχήματα, η Κίνα έχει επίσης ενισχύσει τις δυνάμεις της με 70 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφορράς προσωπικού τύπου VP-22, 47 εκ των οποίων βρίσκονται σε συνοριακές ζώνες, μαζί με 150 οχήματα τύπου Lynx, τα οποία είναι εξαιρετικά ευέλικτα και μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο για τη μεταφορά μικρού αριθμού στρατευμάτων όσο και για τηνν εμπλοκή με δυνάμεις πεζικού, αφού εξοπλίζονται με διάφορα οπλικά συστήματα, όπως βαριά πολυβόλα, ολμοβόλα ή εκτοξευτές πυραύλων.

Η Κίνα αποφάσισε να προχωρήσει στην ανάπτυξη των μη επανδρωμένων οχημάτων μάχης διότι, όπως αναφέρουν τα κινέζικα μέσα ενημέρωσης, οι στρατιώτες δεν μπορούσαν να ανταπεξέλθουν στις καιρικές συνθήκες και σε υψόμετρο 16.000 πόδια πάνω από την επιφάνεια της θάλλασας.

Με πληροφορίες από: Daily Mail UK / Φωτογραφία αρχείου Reuters