Κίνα: Επέβαλε νέες κυρώσεις στη Lockheed Martin για τις πωλήσεις όπλων στην Ταϊβάν

Η Κίνα επέβαλε κυρώσεις εναντίον ορισμένων θυγατρικών και ανώτερων στελεχών της αμερικανικής αμυντικής εταιρείας Lockheed Martin, σχετικά με τις πωλήσεις όπλων των ΗΠΑ στην Ταϊβάν, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας.

Η Κίνα θα παγώσει κινητή, ακίνητη και άλλου είδους περιουσία των ανώτερων στελεχών της Lockheed Martin, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου της, Τζέιμς Ντόναλντ Τάικλετ, και θα τους απαγορεύσει την είσοδο στη χώρα, ανέφερε η ανακοίνωση.

Οι εταιρείες στη λίστα κυρώσεων περιλαμβάνουν τη Lockheed Martin Missile System Integration Lab, τη Lockheed Martin Advanced Technology Laboratories και τη Lockheed Martin Ventures.

Η Κίνα έχει επανειλημμένα καλέσει τις ΗΠΑ να σταματήσουν τις πωλήσεις όπλων στο νησί. Το Πεκίνο έχει επιβάλει κυρώσεις σε αμερικανικές εταιρείες συμπεριλαμβανομένης της Lockheed Martin σε πολλές περιπτώσεις στο παρελθόν για πώληση όπλων στην Ταϊβάν.

Τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους, η Κίνα δήλωσε ότι θα επιβάλει κυρώσεις εναντίον της Lockheed και της Northrop Grumman.

Επίσης, επέβαλε κυρώσεις κατά της Lockheed και της Raytheon το 2019, το 2020, το 2022 και το 2023 – με τη δράση του 2022 να είναι η πρώτη βάσει του νέου νόμου κατά των ξένων κυρώσεων της Κίνας.

Ο εκτενής νόμος της Κίνας για την αντιμετώπιση των ξένων κυρώσεων τέθηκε σε ισχύ το 2021 σε μια προφανή κίνηση να νομιμοποιήσει τα αντίποινα κατά των τιμωρητικών ενεργειών που έλαβαν εναντίον της ξένες χώρες.

Πηγή: Reuters / Φωτογραφία αρχείου Reuters