Κιμ Γιονγκ Ουν: Εμφάνιση για να διαψεύσει τις φήμες περί εκτέλεσης συμβούλων του

Ο ανώτερος Βορειοκορεάτης αξιωματούχος Κιμ Γιονγκ Τσολ εμφανίστηκε δημοσίως στο πλευρό του ηγέτη της χώρας Κιμ Γιονγκ Ουν. Γιατί αυτό αποκτά ενδιαφέρον; Γιατί τις προηγούμενες ημέρες υπήρχε έντονη φημολογία ότι είχε σταλεί σε στρατόπεδο εργασίας. Αιτία η αποτυχημένη συνάντηση του Φεβρουαρίου με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Συγκεκριμένα η νοτιοκορεατική εφημερίδα Chosun Ilbo ανέφερε την Παρασκευή ότι ο Γιονγκ Τσολ, είχε σταλεί σε στρατόπεδο εργασίας στην επαρχία Τζαγκάνγκ. Ο Τσολ ήταν ομόλογος του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Πομπέο στις συζητήσεις για το βορειοκορεατικό πυρηνικό πρόγραμμα.

Η εφημερίδα ανέφερε επίσης ότι ένας άλλος ανώτερος αξιωματούχος, ο ειδικός απεσταλμένος της Βόρειας Κορέας στις ΗΠΑ, είχε εκτελεστεί για τον ίδιο λόγο.

Ωστόσο ο Γιονγκ Τσολ ήταν μεταξύ των προσώπων που παρακολούθησαν αργά χθες το βράδυ την παράσταση των συζύγων αξιωματικών του βορειοκορεατικού στρατού. Μαζί με τον Κιμ Γιονγκ Ουν και τη σύζυγο του Ρι Σολ Τζου.

Φωτογραφία που μεταδόθηκε από το πρακτορείο KCNA της Βόρειας Κορέας δείχνει τον Γιονγκ Τσολ να παρακολουθεί την παράσταση.