Καύκασος: Μεταβάλλεται η στρατιωτική ισχύς στην περιοχή

Το Αζερμπαϊτζάν έχει αυξήσει σημαντικά το στρατιωτικό του δυναμικό τα τελευταία χρόνια, ανέφερε ο υπουργός Άμυνας, ο συνταγματάρχης Ζακίρ Χασανόφ , σύμφωνα με το APA.

Σημείωσε ότι η στρατιωτική ισορροπία μεταξύ Αζερμπαϊτζάν και Αρμενίας έχει αλλάξει δραματικά ευνοώντας του Μπακού.

Ο υπουργός τόνισε ότι οι επιτυχίες που επιτεύχθηκαν τον Απρίλιο του 2016 στους Aghdere , Fuzuli, Jabrayil και στις επιχειρήσεις αντιστάθμισης στο Nakhchivan τον Μάιο του τρέχοντος έτους ήταν δυνατές χάρη στις πολύπλοκες μεταρρυθμίσεις που πραγματοποιήθηκαν στον στρατό με τη μεγάλη φροντίδα και προσοχή του Ανώτατου Διοικητή – στο Διευθυντή του Ιλχάμ Αλίγιεφ .

«Και τα δύο ιστορικά γεγονότα που ανέφερα σαφώς αποδεικνύουν ότι ο στρατός του Αζερμπαϊτζάν είναι πολύ ανώτερος από τον αρμενικό στρατό όσον αφορά την ετοιμότητα, τον ενθουσιασμό, το ηθικό και τον επαγγελματισμό», δήλωσε.

Ο Χαζάνοφ τόνισε ότι, λαμβάνοντας υπόψη τα χαρακτηριστικά της περιοχής, την κατάσταση και τις συνθήκες κατά μήκος της πρώτης γραμμής, και προκειμένου να διατηρηθεί στρατιωτική υπεροχή έναντι του εχθρού, ο στρατός του Αζερμπαϊτζάν εξοπλίζεται με νέα, σύγχρονα και υψηλής ποιότητας πολεμικά οχήματα, καθώς και άλλα στρατιωτικά προϊόντα που κατασκευάζονται σε διαφορετικές ανεπτυγμένες χώρες.

Το Αζερμπαϊτζάν αγοράζει σύγχρονα πολεμικά αεροσκάφη, ελικόπτερα, συστήματα πυροβολικού, τεθωρακισμένα οχήματα, εξοπλισμό επικοινωνιών και μη επανδρωμένα οχήματα εναέριας κυκλοφορίας από διάφορες χώρες, ανέφερε.

Την ίδια στιγμή, ο στρατός του Αζερμπαϊτζάν εξοπλίζεται με εγχώρια στρατιωτικά προϊόντα, πρόσθεσε ο υπουργός.

Ο Χαζάνοφ σημείωσε ότι μαζί με τους συνεργάτες του, τη Ρωσία, τη Λευκορωσία και την Ουκρανία, το Αζερμπαϊτζάν επεκτείνει επίσης το στρατιωτικό του δυναμικό σε συνεργασία με την Τουρκία, το Ιράν, το Πακιστάν, το Ισραήλ, τη Νότια Αφρική και πολλές άλλες ανεπτυγμένες χώρες.

Πηγή: Apa